‘Harry en Meghan krijgen miljoenenaanslag’

Prins Harry
Door: DitjesenDatjes
01-11-2019

Hoewel Meghan Markle is getrouwd met de Britse prins Harry, heeft officieel nog steeds de Amerikaanse nationaliteit en is ze geen Britse staatsburger. Dat betekent dat ze nog steeds belasting moet betalen in Amerika voor al haar inkomsten. En omdat prins Harry haar echtgenoot is, zijn ook zijn inkomen belastbaar.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Miljoenen

Het duurt nog even voordat Meghan officieel een Britse staatsburger is. Voor haar geldt namelijk dezelfde procedure als voor ieder ander, en dus duurt het enkele jaren voordat ze het volledige proces is doorlopen. Omdat ze nog een Amerikaanse staatsburger is, moet ze daar nog belasting betalen over haar inkomsten en bezittingen. Daar horen ook geschenken, onroerend goed en haar kleding bij. Ook de inkomsten van prins Harry zijn deels belastbaar. Dat betekent dat hij een deel moet inleveren van de tien miljoen pond die hij als erfenis van zijn moeder Diana kreeg en de zeven miljoen pond uit de erfenis van zijn overgrootmoeder.
Naast de Amerikaanse belastingen moet het koppel ook belasting betalen over de inkomsten in Engeland. Dat betekent dat ze miljoenen euro’s moeten afgeven.

Naar verluidt heeft de koninklijke familie een Amerikaanse belastingdeskundigen ingehuurd in de hoop aanslag te voorkomen.

Meer DenD