Harry en Meghan onder vuur na vliegen met privéjet: ‘Hypocriet’

Harry en Meghan onder vuur door vliegen in privéjet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry en Meghan Markle liggen opnieuw zwaar onder vuur. Ondanks dat ze zich regelmatig uitspreken over de klimaatverandering en de noodzaak van een duurzaam bestaan, vliegen ze zelf gewoon met een privéjet. En dat is behoorlijk hypocriet, vinden velen. Harry en Meghan worden bestempeld als ‘eco-hypocrieten’.

Hun eigen organisaties roepen mensen op om duurzaam te reizen, maar kennelijk vinden Harry en Meghan het moeilijk om zich aan hun eigen woorden te houden. Samen met andere beroemdheden, waaronder Cameron Diaz, vloog het stel afgelopen weekend van Los Angeles naar Las Vegas voor het concert van Katy Perry. Het was een vlucht van slechts veertig minuten, maar toch vonden Harry en Meghan het nodig om met een privéjet van een Texaanse olie-erfgenaam te reizen.

Privéjet

Door de actie liggen Harry en Meghan opnieuw zwaar onder vuur. ,,Harry heeft de Travalyst liefdadigheidsinstelling opgezet, die zich uitsluitend richt op het niet gebruiken van privévliegtuigen. Ik denk dat hij ontslag moet krijgen”, vertelt koninklijke expert Angela Levin aan The Sun. ,,Harry en Meghan denken dat ze zo groots zijn geworden, dat ze vinden dat ze geen normale vlucht meer hoeven te nemen.”

‘Eco-hypocrieten’

In de Britse media worden Harry en Meghan zelfs ’eco-hypocrieten’ genoemd. Het is namelijk niet de eerste keer dat de twee een privéjet pakken voor een uitje. Maar volgens Harry pakken ze slechts ‘soms’ een privéjet, vanwege de ‘veiligheid van de familie’. ,,Ik besteed 99 procent van mijn leven aan het reizen over de wereld per commercieel vliegtuig. Af en toe moet er een kans zijn op basis van een unieke omstandigheid om ervoor te zorgen dat mijn gezin veilig is”, verklaarde hij eerder.

Tags

MEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck