Harry en Meghan tóch verzekerd van Britse beveiliging

Harry en Meghan krijgen toch beveiliging
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Harry en Meghan hebben de garantie gekregen dat ze worden beschermd door gespecialiseerde politie in Engeland. Het koppel vliegt vanuit Amerika met hun eigen beveiligers, maar zullen in Engeland worden beschermd door Britse beveiliging.

Harry verloor zijn koninklijke beveiligers toen hij en Meghan in 2020 afscheid namen van een officiële rol binnen het Britse koningshuis. In Amerika betalen Harry en Meghan hun Amerikaanse beveiligers zelf, maar die zouden niet bevoegd zijn om in het buitenland te kunnen optreden.

Geen risico nemen

Advocaten van Harry vertelde het Hooggerechtshof dat hij ‘niet in staat was om naar huis terug te keren’ uit angst dat hij niet genoeg beschermd zou worden. Harry wilde het risico niet nemen dat het gevaarlijk zou zijn, zeker niet met zijn twee kinderen Archie en Lilibet erbij.

Later bood Harry aan om de beveiliging zelf te betalen, maar kreeg te horen dat dat niet mogelijk was. In Amerika wordt het gezin bewaakt door een 24-uursteam, dat bestaat uit maximaal twaalf voormalige special forces-personeel en hoog opgeleide gewapende beveiligingsprofessionals.

‘Het ging altijd over het beschermen van zijn gezin’

,,Voor Harry ging het altijd over het beschermen van zijn gezin”, aldus een bron dichtbij het paar in The Mirror. ,,Hij heeft voortdurend contact gehad met relevante partijen en heeft heel duidelijk gemaakt dat hij niet zou reizen zonder garanties over de veiligheid van zijn gezin.”

Volgens de bron is Harry blij dat hij alsnog verzekerd is van beveiliging in Engeland. ,,Hij is blij dat de juiste procedures aanwezig zijn en ze kijken allemaal erg uit naar de vieringen van deze week en natuurlijk om tijd door te brengen met Hare Majesteit.”

Harry en Meghan verblijven in hun Frogmore Cottage op het landgoed Windsor en geven naar verluidt zaterdag een verjaardagsfeestje voor Lilibet. De Queen zal deze dagen haar achterkleinkind voor het eerst ontmoeten.

Tags

BEVEILIGINGHARRY EN MEGHANJUBILEUMPRINS HARRYQUEENQUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie