Harry onthult: ‘Dit is hoe ik Meghan écht heb ontmoet’

Harry onthult ontmoeting Meghan
Door: Charlotte Wijnen
08-12-2022

Het eerste deel van de langverwachte documentaire van Harry en Meghan staat online. De docu trapt af met hun liefdesverhaal. De twee onthullen hoe ze elkaar leerden kennen en dat is op een andere manier dan we eerder dachten…

Meghan en Harry leerden elkaar kennen in een periode dat Meghan helemaal niet zat te wachten op een relatie. ,,Ik had mijn carrière, ik had mijn leven, ik had mijn pad… En toen kwam Harry”, vertelt Meghan in de Netflix-docu.

Instagram

Want hoe hebben de twee elkaar écht ontmoet? Harry onthult dat ze elkaar niet zomaar tegen het lijf liepen. ,,Meghan en ik leerden elkaar kennen via Instagram”, vertelt Harry. ,,Ik was door mijn feed aan het scrollen en een vriendin van mij had een video van hun tweeën, een Snapchat met hondenoren. Ik dacht: wie is dát?”

Harry vertelde aan de vriendin die het filmpje met Meghan deelde dat hij geïnteresseerd in haar was. De vriendin besloot Meghan direct een e-mail te sturen. Ze noemde Harry ‘prins Haz’ en Meghan had geen idee over wie het ging. En in plaats van hem te googelen, vroeg ze of ze zijn Instagram mocht zien. ,,Dat is je huiswerk. Je hebt zoiets van: eens kijken wat er in hun feed staat. Niet wat iemand anders zegt, maar wat mensen over zichzelf schrijven. Dat was voor mij de beste barometer”, aldus Meghan.

Ergernis

Toen Meghan alle natuurfoto’s van Afrika zag, was ze meteen verkocht. Ze kregen elkaars nummer en raakten niet meer uitgepraat. Meghan was op dat moment in Londen, dus de twee besloten op date te gaan. Maar op de dag van de date kwam Harry te laat. Tot grote ergernis van Meghan.

,,Ik kon maar niet begrijpen waarom hij te laat was. Ik kende hem nog niet, dus ik dacht: is dít wat hij doet? Dit ga ik niet doen”, vertelt Meghan verder. Ze was bang dat Harry een ego zou hebben en elke vrouw zo lang liet wachten. ,,Daar was ik gewoon niet in geïnteresseerd. Maar hij was zó lief. Hij was zó beschaamd dat hij te laat was.”

Dezelfde date

De vonk tussen het koppel sloeg die avond meteen over. Het was zelfs zó gezellig geweest, dat ze de volgende avond opnieuw een date hadden bij hetzelfde restaurant. ,,Zij was toen te laat”, lacht Harry. ,,Weet je het nog? Je kwam haastig na het douchen.”

Meer DenD