Harry Styles mild na technische fout bij uitreiking Grammy Awards

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Harry Styles heeft de mensen die betrokken waren bij zijn optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards gebeld om te vragen of alles goed met hen is. Dat zegt decorontwerper Julio Himede in een podcast van de BBC. Het optreden viel vorige maand een beetje in het water vanwege een technische fout met een decorstuk.

Styles zong zijn grote hit As It Was op een ronddraaiende draaitafel. Zijn hele choreografie was afgestemd op het feit dat de draaischijf tegen de klok in zou draaien. “Daar was lang op geoefend”, zegt Himede. Toen Styles aan zijn optreden begon, draaide de schijf opeens met de klok mee en dat zorgde voor paniek bij de Britse zanger en zijn dansers. Die moesten improviseren en hun dansroutines als het ware in tegengestelde richting uitvoeren.

Volgens Himede nam Styles na afloop niemand iets kwalijk. “Hij was niet boos en zocht zelfs contact met de medewerkers om te vragen of alles goed met hen was”, zegt Himede in Eurovisioncast, de podcast over het songfestival van de BBC. Hij is namelijk ook als decorontwerper betrokken bij het Eurovisie Songfestival in mei. Het liedjesspektakel wordt dit jaar in Liverpool gehouden.

Hoewel Styles zelf niet zo’n punt maakte van de falende techniek, noemde Himede het gedoe met de draaitafel “hartverscheurend”. Volgens hem was er zo lang gerepeteerd en zag de performance er tijdens de generale repetitie fantastisch uit. Hij spreekt ook zijn bewondering uit voor Styles en zijn dansers. “Ik zag dat het mis was en vond het geweldig om te zien hoe de mensen op het podium met het probleem omgingen en razendsnel met een oplossing kwamen.”

Himede zei dat een voorval als dit laat zien hoe belangrijk repetities zijn voor grote tv-evenementen als een Grammy-uitreiking of het Eurovisie Songfestival.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck