Harry verwees Meghan naar therapeut: ‘Wilde einde aan haar leven maken’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Op het moment dat de geestelijke gezondheid van Meghan een dieptepunt bereikte, schoot Harry te hulp. Hij zocht een therapeut voor zijn echtgenote waardoor ze er weer bovenop kwam.

De nieuwe aflevering van Meghan’s podcast ‘Archetypes’ gaat over het grootste dieptepunt in haar leven. Op een gegeven moment ging het zo slecht met haar geestelijke gezondheid dat ze een einde aan haar leven wilde maken. Gelukkig schoot Harry te hulp.

‘Ik verkeerde in een vreselijke toestand’

,,Ik verkeerde in een vreselijke toestand”, legt Meghan in de podcast uit. ,,Tijdens dat dieptepunt greep Harry in en verwees me naar een therapeut die ik kon bellen.” Op aanraden van Harry besloot Meghan de therapeut te bellen. Volgens Meghan kon de vrouw meteen horen dat ze in een ‘lastige mentale toestand’ verkeerde en hulp nodig had.

Harry vertelde al eerder over de suïcidale gedachten van Meghan. ,,Wat haar tegenhield, was hoe oneerlijk het zou zijn voor mij na alles wat er met mijn moeder was gebeurd. En dat ik in een positie terecht zou komen waarin ik een andere vrouw in mijn leven zou verliezen, met een baby in haar, onze baby”, zei hij in de documentaireserie ‘The Me You Can’t See’. ,,Het engste was haar helderheid van denken. Ze was niet gek. Ze was niet onder invloed van medicijnen of alcohol en was compleet nuchter en bij haar volle verstand.”

Ook Harry kampte met mentale problemen

Dat Harry meteen wist dat zijn echtgenote hulp nodig had is niet zo gek: ook hij heeft last gehad van mentale problemen. Zo kampte hij met een burn-out waardoor hij ‘aan het einde van zijn Latijn was’, zo liet hij eerder weten.

Denkt u aan zelfmoord of maakt u zich zorgen om ­iemand? ­Iedereen kan 24 uur per dag anoniem bellen met 0800-0113 of chatten via 113.nl.

Tags

HARRY EN MEGHANMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie