Harry vreest voor Meghan: ‘Het is mijn diepste angst’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het is de grootste angst van prins Harry dat de geschiedenis zich herhaalt. Dat vertelt Harry in een statement die hij maakte nadat hij en zijn vrouw Meghan een Britse krant en uitgever aanklaagde. Het bedrijf publiceerde delen van een persoonlijke brief die Meghan aan haar vader schreef.

Campagne

In het statement is Harry opvallend openhartig. Hij laat niet alleen blijken dat de Britse media te ver gaat door privé-informatie te publiceren, maar vertelt ook dat hij ontzettend bang is dat de geschiedenis zich herhaalt. ,,Mijn vrouw is het slachtoffer geworden van de Britse tabloidkranten die campagne voeren tegen personen zonder de consequenties in te zien. De campagne tegen mijn vrouw is in het afgelopen jaar, tijdens haar zwangerschap en het opvoeden van onze pasgeboren zoon, uit de hand gelopen”, begint Harry het statement. Harry noemt het pijnlijk dat de media regelmatig foutieve informatie verstrekt.

Actie

De prins weet namelijk maar al te goed wat de media aan kan richten. Hij vergelijkt de situatie rondom Meghan met die van zijn moeder prinses Diana. ,,Ik heb met eigen ogen gezien wat er gebeurt als iemand niet meer wordt behandeld als een persoon. Ik verloor mijn moeder en ik zie nu hoe mijn vrouw hier ook slachtoffer van wordt.” Hoewel het koppel de berichtgeving lang heeft geaccepteerd en zich gedeisd heeft gehouden laat Harry weten er nu klaar mee te zijn. ,,Voor deze media is dit een spelletje, waar wij vanaf het begin al niet aan hebben willen meedoen. Ik heb lang genoeg zwijgend toegekeken. Dit toelaten zonder actie te ondernemen, druist in tegen alles waar wij in geloven.”

Mail on Sunday lijkt niet onder de indruk te zijn van het statement van Harry en laat weten achter het gepubliceerde verhaal over Meghan te blijven staan.

Tags

AANKLACHTGESCHIEDENISMEDIAMEGHAN MARKLEMOEDERPRINS HARRYPRINSES DIANA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck