Hartverwarmend: Verwaarloosde blinde hond vindt nieuw baasje

Puddin
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Niet iedereen die een huisdier heeft is een dierenvriend. Dat blijkt maar weer uit het trieste verhaal van Puddin, een Terriër die zwaar verwaarloosd werd door zijn baasjes. De hond werd blijvend blind, maar heeft inmiddels een nieuw baasje gevonden die hem vertroetelen en hem de aandacht en liefde geven die hij verdient.

Infectie in ogen

Puddin is pas één jaar oud en werd blind toen hij zes weken oud was. De hond werd zo slecht verzorgd dat hij een infectie kreeg aan zijn ogen waardoor die verwijderd moesten worden. De zaak is zelfs voor de rechter geweest, want een dierenorganisatie wilde Puddin per se bij zijn baasje vandaan halen. ,,Ze hebben de infectie heel erg laten worden en pas toen zijn ze naar de dierenarts gegaan”, zegt Cory, het nieuwe baasje van de hond. ,,Maar buiten dat weten we niets van de vorige baasjes van Puddin.”

Gelukkig heeft het hondje nieuwe baasjes gekregen en woont hij inmiddels in Texas bij de 23-jarige student Cory Gonzales. ,,Ik denk niet dat het opvoeden van Puddin meer aandacht vereist dan het opvoeden van een normale hond”, vertelt de student. Het enige verschil is dat Puddin meer commando’s moet leren dan andere honden, zodat hij het bijvoorbeeld weet als hij bijna tegen iets aanbotst.

Inmiddels is de hond uitgegroeid tot een echte internethit. Zijn nieuwe baasje heeft een Instagramaccount aangemaakt voor Puddin en heeft inmiddels 135.000 volgers.

https://www.instagram.com/p/B9VQk8vp7xl/

 

Tags

BLINDHONDOGEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck