Hatseflats vies in een ‘chalet’ van Peter Gillis

Peter Gillis hatseflats
Door: Jos La Grande
23-08-2021

De mystery guest van MAX Vakantieman heeft in een bungalowcaravan, dat doorgaat voor een Veluwe Chalet, op een van de parken van Peter Gillis, de ster van de realitysoap van SBS, op tal van plekken stofnesten en smerigheid aangetroffen.

Onder het bed, langs de rand van het bed, bij de douche: vuil en smerigheid bleven achter op de witte handschoenen van de anonieme tester die zich als gast had gemeld bij de Oostappen Groep Vakantieparken. Er zijn maar liefst 12 parken in Nederland en België met 15.000 slaapplaatsen.

Testen

MAX Vakantieman voert vaker deze testen uit en ditmaal was er gekozen voor een van de recreatieparken van Peter Gillis: Vakantiepark Arnhem. Heel Nederland heeft Gillis inmiddels leren kennen als de gastvrije eigenaar van vakantie-accomodaties. De man heeft de harten gestolen van velen door zijn opmerkelijke levenswijze en zijn openhartigheid.

Gillis is bekend van de uitspraken ‘Massa is kassa’, ‘hatseflats’, ‘daar word ik foxwild van’ én: vertrouwen is goed, controleren is beter…’. Je ziet in de serie alle details van het luxe leventje van Gillis inclusief zijn bestedingen: auto’s kopen, een camper en die vervolgens ook weer te koop worden gezet.

Gillis niet in de studio

De rillingen lopen bij de kijker over de rug als de mystery guest van Omroep Max zijn testjes uitvoert in de bungalow. Sommige reviews waren al niet best: ‘oude meuk’, ‘meer een berghok’ ‘alles is kapot’. In de documentatie staat echter dat het Veluwe Chalet een ‘tikje luxer is dan de mobile homes’.

Gillis zit niet in de MAX-studio om te reageren, maar er was wel een verklaring op schrift. ,,Dat er sommige accomodaties achterstallig onderhoud is zal ik niet ontkennen. Mede door een gebrek aan personeel en vertraging in de aanlevering van materialen is nog niet alles uitgevoerd naar onze maatstaven”, aldus de reactie.

Direct na de herfstvakantie gaan de parken dicht, zo wordt in de verklaring aangekondigd, ‘om met man en macht alles weer up to date te maken voor het volgende seizoen’.

DenD vraagt zich af

Is multimiljonair Peter Gillis de gedroomde winnaar van de Gouden Televizier Ring 2021?

DenD

Meer DenD