‘HBO Max breidt in tweede helft 2021 uit naar Europa’

Door: DitjesDatjes
04-12-2020

HBO Max komt naar Europa. De populaire streamingdienst zal in de tweede helft van 2021 worden aangeboden. Dat heeft HBO-baas Andy Forssell volgens Amerikaanse media verteld tijdens een onlinepresentatie over de toekomst van de dienst.

Het is de bedoeling dat HBO Max eind 2021 in het grootste deel van Europa beschikbaar moet zijn. Of Nederland tot die landen behoort, is nog niet duidelijk. Ook in Latijns-Amerika wordt de dienst het komende jaar uitgerold. HBO Max is een aanvulling op de betaaldienst HBO en biedt nieuwe films en series aan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Filmstudio Warner, die eigenaar is van HBO Max, maakte donderdag bekend in 2021 een nieuw releasemodel te gaan hanteren waarbij de films vanaf de premièredag een maand lang op het streamingplatform staan en daarna weer verdwijnen. Dit betekent dat de afspraken die hier al jaren over gelden met de bioscoopsector, om titels eerst hun speeltijd te gunnen op het grote doek, worden opgezegd.

De studio spreekt van “een strategisch antwoord” op de coronacrisis. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen van dit plan voor de Nederlandse bioscoopsector zijn. De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) houdt zich vrijdag op de vlakte. “Zolang er gesprekken gaande zijn, gaan we niet in de media reageren of vooruitlopen op zaken”, aldus NVBF-directeur Gulian Nolthenius tegen het ANP.

De Nederlandse bioscopen zijn uiteindelijk afhankelijk van besluiten die de grote Hollywood-partijen nemen. Eerder dit jaar speelde de kwestie ook al toen distributeurs als Universal (James Bond, Fast & Furious) en Disney besloten titels direct op streamingdiensten uit te brengen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD