HBO staakt produceren van originals in meeste Europese landen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

HBO Max heeft besloten het produceren van originals, oftewel nieuwe content, in grote delen van Europa te staken. Dit betekent dus ook dat de streamingdienst geen Nederlandse programma’s en series gaat ontwikkelen, zoals eerder wel was aangekondigd. Zo gaat de datingshow Fboy Island met Lisa Loeb, die binnenkort van start zou gaan, hoogstwaarschijnlijk niet door.

Dat heeft HBO Max in Nederland maandag bevestigd, nadat het nieuws door het Amerikaanse blad Variety was gemeld. Het besluit van HBO Max hangt samen met de toekomstige samenvoeging van HBO Max en discovery+ in één wereldwijde streamingdienst. Met het schrappen van de Europese originals is een besparing van 3 miljard dollar gemoeid.

Verder is de “betrokkenheid in de Nederlandse markt” niet veranderd, beklemtoont HBO Max. Fboy Island zou een Nederlandse versie worden van het Amerikaanse programma waarin drie vrouwen worden gevolgd die voor de liefde naar een tropisch eiland afreizen. Daar aangekomen zijn er zestien mannen, waarvan er acht daadwerkelijk op zoek zijn naar liefde.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie