Heeft Eloise spijt van gele H&M jurk?

Heeft Eloise spijt van het huren van een H&M jurk?
Door: Charlotte Wijnen
15-08-2022

Eloise van Oranje droeg bij de Zapp Awards een prachtige gele couture jurk. Deze had ze gehuurd bij de H&M, want dat is wel zo duurzaam. Maar nu lijkt ze toch spijt te hebben van die keus…

Eloise schitterde afgelopen februari op de rode loper van de Zapp Awards in een knalgele jurk. Ze huurde de jurk bij H&M Rental, een concept waarbij je feestjurken en pakken kunt huren zodat je de kleding niet hoeft te kopen terwijl je het maar één keer draagt.

Balende Eloise

Duurzaam, dat is de bedoeling van het hele concept. Maar uit een post die Eloise deelt op Instagram, blijkt de winkelketen niet zo duurzaam te zijn als we hadden verwacht.

‘H&M wordt aangeklaagd voor misleidende duurzaamheidsclaims’, luidt het. In de post, geplaatst door Instagrampagina Environment, wordt uitgelegd dat H&M hun klanten bewust misleidt.

Veel van de ‘duurzame’ producten, onder andere de jurk die Eloise droeg, zijn namelijk niet duurzamer dan items uit de reguliere collectie van H&M. Eloise, die graag voor duurzaam kiest, zal ongetwijfeld ervan balen dat ze H&M Rental gesteund heeft. Met de post wil ze dan ook duidelijk maken dat ook zij is misleid door de winkelketen.

Meer DenD