Heeft u al gehoord van de Hebe?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Hebe is de ideale plant om uw tuin en terras in de nazomer een oppepper te geven. Witte, paarse, roze of lila bloemen brengen meteen nieuwe energie in het geheel en het blad van de Hebe varieert in kleur van lichtgroen tot donkergroen en heel lichtgrijs.

Sfeer van warmte

De Hebe is de klassieke doorstarter van de zomertuin: begint met bloeien als de meeste planten over hun hoogtepunt heen zijn en gaat tot de late herfst door. Dit maakt het de ideale plant voor vakantiegangers die bij terugkomst een vrolijke opfrisser voor tuin en balkon zoeken. De diepe kleuren creëren een sfeer van warmte, genieten en lekker lang in de tuin zitten.

Het hele jaar door mooi

De Hebe is vanuit Nieuw-Zeeland in 1835 naar Europa gebracht. Kwekers hebben in de loop van de tijd de plant zo weten te kweken dat de cultivars die bij het tuincentrum te krijgen zijn prima bestand zijn tegen de Hollandse winters. In de winter en lente hebben sommige varianten zelfs paars-rood blad. Dankzij de wat kronkelige opbouw heeft de plant een losse, natuurlijke uitstraling en de trossen bloemen zijn zeer in trek bij vlinders en bijen. Veelzijdig als de Hebe is, wordt hij veel ingezet in perken en borders, rotstuinen of als vijverbeplanting, maar hij kan ook prima als kuipplant op het balkon of terras. De Hebe blijft altijd groen en brengt zo het hele jaar door leven in de tuin.

‘Hebedingen’

Hebe, godin van de jeugd, is in de Griekse mythologie de dochter van Zeus en Hera. Zij werd als bruid gegeven aan Heracles.
De Hebe kan relatief goed tegen zilte lucht en is daarmee een ideale plant voor tuinen en balkons aan de kust.
Hebe groeit op het zuidelijk halfrond, vooral in Nieuw-Zeeland, maar ook in Frans-Polynesië, de Falklandeilanden en Zuid-Amerika.
Er zijn ongeveer dertig Hebe-soorten, waaronder de struikveronica.

Tekst & beeld:
Green World Media, Bloemenbureau Holland, Landgoed Mariënwaerdt, Puurlijk, Landgoed Olaertsduyn

Tags

Groene vingersHebe

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie