Heftig: Katja Schuurman meer dan 180 keer MeToo in haar carrière

KATJA SCHUURMAN
Door: Jos La Grande
23-01-2022

Actrice Katja Schuurman is in haar carrière maar liefst in 180 situaties terechtgekomen waarin ze de facto is aangerand. Ze noemt de mannen die zich schuldig maken aan seksueel grensoverschrijdend gedrag ‘lompe, arrogante, narcistische, ongevoelige, simplistische, egocentrische, domme eikels.”

,,Ik had in mijn leven tot nu toe zeker 180 aangiften kunnen doen voor aanranding. Ik deed het niet. Omdat ik dacht dat het normaal was. Dat het erbij hoorde.”

Schuurman, die onlangs de relatie met haar vriend Freek beëindigde, reageert op het MeToo-schandaal, waar vier mannen in de beklaagdenbank terecht zijn gekomen vanwege hun vermeende wangedrag bij The Voice of Holland.

De actrice roept vrouwen op om melding te maken van mannen die zich jegens hen hebben misdragen. ,,Meiden en vrouwen die dingen hebben meegemaakt met mannen die niet goed voelden: sta op! Laat je horen! Laat weten dat het niet normaal is wat er is gebeurd. Praat jezelf geen schuld aan”, aldus Schuurman.

Overigens zegt Schuurman, die bewust op haar Instagram een foto gebruikt om haar boodschap kracht bij te zetten. ,,Omdat wat ik te zeggen heb dan meer gelezen wordt”, is haar verklaring.

Meer DenD