Heftig: Maxime Meiland op jonge leeftijd verkracht

Maxime Meiland verkracht op jonge leeftijd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Maxime Meiland brengt over enkele weken haar eigen biografie uit. ‘Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!’ vertelt het verhaal over haar moeilijke jeugd, waarin ze meermaals werd misbruikt. In Humberto op Zondag sprak Maxime openhartig over haar verleden, iets wat ze ‘doodeng’ vond.

Maxime was naar eigen zeggen altijd een gelukkig kind, tot haar vader Martien het gezin verliet en ze op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting. Daarna ging het van kwaad tot erger: op haar vijftiende werd ze verkracht door een ex-bajesklant.

Bergafwaarts

,,Het begon rond mijn veertiende en het heeft jaren geduurd. Als je het ene rottige meemaakt, dan wordt je hele karakter aangetast en daardoor gaat het alleen maar bergafwaarts”, vertelt ze in Humberto op Zondag. Over het misbruik wat er daarna plaatsvond wil Maxime nog niet veel kwijt. Wel zegt ze dat het om meerdere daders gaat en dat ze weet wie ze zijn.

Therapie

In die tijd ging het steeds slechter met Maxime. Ze kende momenten waarin ze het leven niet meer zag zitten. Aan tafel bij Humberto vertelt ze dat ze ook zelfmoordpogingen heeft gedaan. Uiteindelijk besloot ze alles te vertellen aan haar moeder, die een grote steun voor haar is geweest. Erica adviseerde haar om in therapie te gaan en dat was een goed idee. ,,Sindsdien gaat het steeds beter, maar het duurt wel lang voor je een beetje jezelf bent”, zegt Maxime.

Redding

Haar echte redding was haar dochter, Claire. ,,Omdat je dan eindelijk iets hebt wat je doel is in het leven, waarom je mag leven.” Ook de verhuizing naar Frankrijk heeft haar geholpen ‘een knop om te zetten’ om gelukkig te worden. Met haar biografie, die vanaf 30 maart beschikbaar is, hoopt Maxime dan ook anderen te kunnen helpen.

Tags

CHATEAU MEILANDMAXIME MEILANDMEILANDJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck