Heftig nieuws voor Joke Bruijs

Heftig nieuws voor Joke
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Heftig nieuws voor Joke Bruijs: ze heeft een onverwachte diagnose gekregen. ,,Als gevolg van een beperking, heb ik last van mijn geheugen”, vertelt ze openhartig in weekblad Privé.

Joke kondigde in het najaar al haar pensioen aan na de première van de film Casa Coco. Het was mooi geweest, zei Joke. Maar nu blijkt er meer aan de hand te zijn.

Onverwachte diagnose

,,Er is vorig jaar een lichte cognitieve beperking bij mij geconstateerd”, vertelt Joke in gesprek met Privé. ,,Dat heeft onder meer te maken met leeftijd en een hele rits andere zaken waar de medische wetenschap zelf nog niet helemaal achter is. Als gevolg van die beperking ben ik op een aantal zaken wat minder scherp geworden en heb ik last gekregen met mijn geheugen.”

Alzheimer of dementie wil Joke het niet noemen. ,,De dokter heeft niet voor niets een andere benaming voor mijn situatie in de mond genomen. Met mijn langetermijngeheugen is overigens niets mis. Verhalen en details van vroeger lepel ik nog met het grootste gemak op.”

Buiten de publiciteit

Het was mensen in haar omgeving al eerder opgevallen dat Joke soms wat wazig uit haar ogen kijkt. Zelf merkt Joke het meest dat ze last heeft van haar geheugen als ze soms niet uit haar woorden komt. ,,Ik reageer iets minder gevat op dingen, waardoor ik me genoodzaakt zie wat meer buiten de publiciteit te leven”, legt ze uit.

Stabiel

Er gingen ook verhalen rond dat Joke een tumor zou hebben, maar daar is absoluut niets van waar. ,,Laatst heb ik nog een scan van mijn hoofd laten maken en daarop was helemaal niets van dat te zien”, aldus Joke. ,,Hoe mijn situatie zich verder zal ontwikkelen, weet niemand. Ook ik niet. Voor nu is alles stabiel en ik hoop dat dat zo blijft.”

Tags

JOKE BRUIJS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck