Heftig! Talpa ontslaat 6% van vaste werknemers!

Door: Tanja Brouwer
07-05-2020

Zelfs voor John de Mol, die miljoenen euro’s per jaar verdient, zijn het spannende tijden. Door de coronacrisis komt er veel minder geld in het laatje en kunnen veel geplande projecten niet doorgaan. Daarnaast gaan de reclame-inkomsten fors achteruit. Hij ziet zich genoodzaakt werknemers te ontslaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tijdelijke contracten en freelancers

Het zal niet om een paar medewerkers gaan. Talpa Network zal namelijk zo’n zes procent van alle medewerkers met vast dienstverband ontslaan. Daarnaast zullen ook veel tijdelijke contract van mensen niet verlengd en zullen veel freelancers geen klussen meer krijgen. Tientallen mensen zullen dus binnenkort geen baan meer hebben!

De maatregelen staan in een adviesaanvraag aan de Ondernemingsraad. De maatregelen stonden al deels gepland omdat Talpa door overnames flink uitbreidde en de bedrijven op een natuurlijk tempo bij elkaar wilde voegen. Dat gaat nu versneld gebeuren en verschillende bedrijfsonderdelen worden binnenkort geïntegreerd. Het uiteindelijke doel is dat het moederbedrijf als zelfstandig bedrijf kan voortbestaan zonder dat eigenaar John de Mol langdurige financiële steun moet geven.

Ook directie levert in

De werknemers zijn niet de enige die veel moeten inleveren, want ook de directie zal minder geld verdienen. Zij leveren 20 procent van hun salaris in. Talpa Network maakt geen aanspraak op de looncompensatie van de overheid omdat die alleen gegeven wordt aan bedrijven waarbij er geen ontslagen vallen gedurende de steun.

Meer DenD