Heftig: Tjitske Reidinga had blaaskanker

Tjitske Reidinga
Door: Eva Steins
05-01-2021

Een heftige onthulling van Tjitske Reidinga (48). De actrice verklaart in een interview dat zij zes jaar geleden gediagnosticeerd werd met blaaskanker. Tjitske wilde haar ziekte buiten de pers houden. ,,Ik wilde er geen aandacht voor.”

Waarom doet zij deze openbaring nu alsnog? Tjitske vertolkt de rol van Karlijn in de nieuwe NET5-serie De K van Karlijn. De nieuwe serie gaat over kanker, waarbij ook de hoofdrolspeelster gediagnosticeerd wordt. Voor Tjitske bekend terrein, die jaren geleden ook de diagnose kanker kreeg,

Interview

In een interview met VARAgids vertelt Tjitske openhartig over de ziekte waarmee zij zes jaar geleden werd gediagnosticeerd.

,,Er was geen sprake van paniek, ik vond het vooral onwerkelijk. Ook omdat ik me helemaal niet ziek voelde. Daardoor duurt het behoorlijk lang totdat het besef werkelijk landt en impact krijgt: er zit iets in mijn lichaam dat daar niet hoort”, vertelt de actrice.

Tjitske vertelt in het interview dat zij ‘vier a vijf’ keer onder het mes ging voor ze genezen werd verklaard. De behandelingen sloegen aan en het bleek dat ze er vroeg genoeg bij waren.

Collega

Dit is de eerste keer dat Tjitske openlijk over haar kanker diagnose spreekt in de media. ,,Ik wilde er geen aandacht voor, ik wilde vooral beter worden. Nu vertel ik er wel over omdat het alweer een aantal jaar geleden is – en ook vanwege deze serie.”

Haar collega’s wisten echter wel af van haar ziekte. Ook lichtte Tjitske haar kinderen in. ,,Dan zei ik: mama moet af en toe een paar dagen weg om iets te laten weghalen, maar geen zorgen, ze letten goed op mij. Of mama ligt op bed omdat ze iets in haar buik heeft dat niet goed is.” 

De halfjaarlijkse controles zijn nog steeds spannend, maar Tjitske krijgt iedere keer goed nieuws te horen. ,,Wanneer ik hoor dat het goed is, volgt een enorme opluchting.”

Meer DenD