Heftige beschuldigingen aan het adres van Pechtold

Beschuldingen Pechthold
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er zijn heftige beschuldigingen aan het adres van Alexander Pechtold gedaan. Een voormalig D66-lid beschuldigt hem in weekblad Story van zaken als ‘het bed delen met stagiaires’. Ook zegt ze aangifte tegen hem te hebben gedaan vanwege een heftige gebeurtenis dat zich acht jaar geleden zou hebben afgespeeld.

Een vrouwelijk, voormalig D66-gemeenteraadslid heeft vorige week in een anonieme blog Alexander Pechtold beschuldigd van een zedendelict. Daarna heeft ze contact opgenomen met weekblad Story, omdat ze per se een boekje open wil doen over Pechtold.

‘Het bed in gelokt’

,,Ik weet dat meerdere vrouwen het bed in zijn gelokt door de heer Pechtold. Ze geloofden wellicht dat een seksuele relatie hen meer perspectief op een carrière zou bieden. Zo werd mij dit door hem toegezegd. Dat hij wel een goed woordje voor mij kan doen en ik op een verkiesbare plek zou komen”, schreef het voormalig D66-lid in de blog.

Ook benoemde ze de woordvoerders Daan en Roy, die volgens haar ook niet geheel onschuldig zijn. ,,Ik weet dat meerdere vrouwen het bed hebben gedeeld met zijn woordvoerders Daan en Roy, de zogenaamde ‘Pechtold-boys’.”

Lijst van vrouwen

In gesprek met Story gaat de bron nog een stapje verder. ,,Veel stagiaires en meisjes die verder wilden komen in de politiek, deelden met Pechtold en deze twee mannen het bed”, onthult ze. De mannen hielden een lijstje bij van vrouwen met wie ze het bed hadden gedeeld, zo vertelt ze verder. ,,Er stonden honderden namen op dat lijstje. Ja, die mannen hebben met honderden vrouwen het bed gedeeld en dat met elkaar gedeeld en besproken.”

Aangifte tegen Pechtold

In de blog schreef de bron dat ze aangifte heeft gedaan tegen Pechtold. Niet vanwege wat hij allemaal gedaan zou hebben, maar wat hij bij háár gedaan zou hebben. ,,Vanmorgen heb ik mij gemeld bij de politie om aangifte te doen tegen Alexander Pechtold. Alexander heeft mij, acht jaren geleden, verkracht. Zoals veel andere vrouwen die werkzaam waren binnen de politiek”, stelde ze.

D66: ‘Wij zijn niet bekend met een aangifte’

D66 laat aan Story weten dat men kennisgenomen heeft van de anonieme blog en partijleider Sigrid Kaag daarover geïnformeerd is. ,,In de blog wordt geschreven dat aangifte is gedaan bij de politie. Gelet op de aard en de ernst van de aantijgingen is dit de geëigende weg. Noch het bestuur van D66 noch Alexander Pechtold zijn echter bekend met een aangifte.”

Tags

ALEXANDER PECHTOLDBESCHULDIGINGD66ZEDENDELICT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck