Heftige onthulling Louis van Gaal: ‘Agressieve vorm van prostaatkanker’

Louis van Gaal heeft prostaatkanker
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Louis van Gaal heeft gisteren een heftige onthulling gedaan toen hij aanschoof bij Humberto. De bondscoach van het Nederlands elftal lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker.

Van Gaal krijgt een eigen documentairefilm: Louis; de totale mens achter een ongekend voetbalfenomeen. Humberto Tan heeft de film al gezien en zei gisteravond erg geschrokken te zijn. De bondscoach onthult daarin namelijk dat hij al geruime tijd aan prostaatkanker lijdt. In de documentaire wilde hij ‘de mens achter de coach’ laten zien, waar ook zijn ziekte bijhoort.

‘Zij denken: wat een gezonde kerel’

,,Dat wilde ik zelf heel erg graag. Dan heb je een keuze: laat je dat de mensen zien of niet. Ik vind dat onderdeel van het leven”, zei Van Gaal in Humberto. De bondscoach deelde het nieuws over zijn ziekte niet eerder omdat hij de Oranje-selectie er niet mee wilde belasten. Tijdens trainingskampen liet hij zich in de avond behandelen in het ziekenhuis, zonder dat de spelers van het Nederlands elftal hiervan op de hoogte waren.

,,Zij zien een bloos op mijn wangen en denken: wat een gezonde kerel is dat. Dat is natuurlijk niet zo”, vertelde Van Gaal verder. ,,Ik denk dat je zoiets niet vertelt aan mensen met wie je werkt, want het beïnvloedt misschien hun keuzes, hun daadkracht. Dus ik vond dat ze dat niet moesten weten.”

Heftig: 25 keer bestraald

De ziekte werd eind 2020 al geconstateerd en in 2021 werden de behandelingen gestart. ,,Kijk, aan prostaatkanker ga je niet dood. Het zijn meestal de achterliggende ziektes waar je aan overlijdt. Maar het is wel een agressieve vorm. Ik ben 25 keer bestraald.”

In het ziekenhuis kreeg hij naar eigen zeggen een voorkeursbehandeling. ,,Ik mocht door de achteringang en als ik naar een afspraak ging, mocht ik meteen naar een andere kamer als ik moest wachten. Een geweldige behandeling”, legde hij uit. Van Gaal is dan ook dankbaar dat zijn omgeving zijn ziekte geheim hebben gehouden. ,,Je zegt het ook tegen vrienden en familieleden en het zegt iets over mijn omgeving dat ze hun mond houden. Dat is wel knap.”

Tags

HUMBERTOHUMBERTO TANLOUIS VAN GAALNEDERLANDS ELFTALONTHULDONTHULLING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie