HEFTIGE tijd voor Peter Beense: ‘Kan niet meer lopen’

Peter Beense
Door: Eva Steins
24-03-2021

Een heftige periode voor Peter Beense. De zanger lijdt aan een onbekende aandoening, waardoor hij van de een op de andere dag de kracht in zijn been kwijtraakte. Wat er precies aan de hand is met de volkszanger is onduidelijk, de artsen staan voor een raadsel…

Op dit moment kan de volkszanger nauwelijks lopen. Aan weekblad Weekend doet Peter zijn verhaal. ,,Ik lig nu vooral in mijn bed. Ik heb anders te veel pijn, ondanks dat ik morfine slik. Mijn linkerbeen heeft geen kracht meer. De artsen staan voor een raadsel.”

Uitval

De zanger ligt al weken in de lappenmand. ,,Ik lig plat op bed. Laatst schoot het zó in mijn rug dat ik niet meer kon lopen”, vertelt hij aan Weekend. ,,Ik kreeg opeens een uitval van mijn linkerbeen, waardoor ik er niet meer op kon staan, ik had gewoon geen kracht meer.”

Peter heeft al langer last van zijn gezondheid. ,,Ik heb al een tijdje last van mijn rug, en op de een of andere manier wordt het niet beter”, vertelt hij. De zanger vermoedt dat het om een hernia gaat. ,,Daar ben ik allesbehalve blij mee natuurlijk.”

Pijn

Ook zijn vrouw Marja werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis nadat zij een constante bloedneus had. Met haar gaat het inmiddels beter, en zij verzorgt Peter zo goed als kan. ,,Ik heb het uitgegild van de pijn”, vertelt Peter. Hij had nog morfine en paracetamol in huis en slikt dat nu geregeld. ,,Gelukkig is de pij inmiddels een beetje weggezakt, maar ik heb nog steeds een gevoelloos been. Heel raar, en ook eng. Ik hoop dat de kracht een beetje terugkomt.”

Meer DenD