Hélène geniet van Gijp’s complimenten

helene Hendriks
Door: DitjesenDatjes
26-01-2018

Hélène Hendriks beschouwt het als een compliment als René van der Gijp opmerkingen maakt over haar uiterlijk. Dat vertelt de FOX-presentatrice in Veronica Magazine.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Leuk

Van der Gijp maakt graag brutale opmerkingen over vrouwen, en in het bijzonder over Hélène. Zo zei hij eens tegen Wilfred Genee ““Ik heb het idee dat ze steeds lekkerder wordt.” Hélène voelt zich daar niet door aangevallen. “Als René over vrouwen praat, zegt hij altijd dat soort dingen”, zegt ze tegen het blad. “Een vrouw vindt dat ook leukIk ken maar weinig vrouwen die het níét leuk vinden als ze direct of indirect een compliment krijgen over hun uiterlijk. Maar ik zeg ook altijd: ‘Mensen weten niet hoe ik de volgende ochtend zonder make-up uit bed stap. Heel veel dingen kun je creëren.

Op dit moment geniet Hélène er dus nog maar even van, want ze weet niet hoe ze er over een paar jaar uit ziet. “Ik weet niet wat voor genen ik heb, dus misschien zak ik over een paar jaar wel helemaal in.” 

#Metoo


De afgelopen tijd is #metoo een belangrijk onderwerp in de media.  Hélène vindt dat niet helemaal terecht. “Ik vind dat we wel moeten oppassen dat we niet doorslaan. Natuurlijk moeten we het serieus nemen als iemand echt iets is aangedaan, maar soms lees ik dingen waarvan ik denk: hier gaan we toch niet moeilijk over doen? Als iemand je nafluit op straat bijvoorbeeld. Dat kun je toch ook als compliment zien? Er is mij al heel vaak gevraagd: ‘Ben jij weleens seksueel geïntimideerd in de mannenwereld waarin je werkt?’ Nee dus. Tussen seksisme en seksuele intimidatie zit een groot verschil.

Meer DenD