Hengelo treurt om vertrek familie Meiland

Meilandjes vertrekken
Door: Charlotte Wijnen
25-05-2021

De ondernemers in Hengelo zien de Meilandjes met lede ogen vertrekken. De lokale kapper en horecaondernemer hebben er klanten uit het hele land aan overgehouden. Nu de familie naar Noordwijk vertrekt, kunnen ze fluiten naar hun klanten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Eerder werd het vertrek van de Meilandjes gezien als een opluchting. Maar door de ondernemers wordt iets heel anders gezegd. De lokale kapper en horecaondernemer vinden het doodzonde dat de familie naar Noordwijk vertrekt.

‘Bizar’

,,Het is bizar”, zegt horecaondernemer Marco Jansen tegen Omroep Gelderland. ,,Afgelopen zondag zaten er aan vijf, zes tafels mensen uren te wachten of ze nog komen. De familie Meiland is een ambassadeur voor het dorp geworden.”

Martien Meiland heeft geholpen om de stad op de kaart te zetten. Vele toeristen komen naar Hengelo om te kamperen en fietsen naar de terrassen om een glimp van de familie op te kunnen vangen. Daarbij doen de Meilandjes al hun inkopen lokaal. ,,Ze komen bij de lokale elektrozaak als de stofzuiger stuk is, doen hier hun boodschappen en gaan hier naar de sportschool”, aldus de horecaondernemer tegen Omroep Gelderland.

Mooie periode

Hetzelfde geldt voor de lokale kapper. Martine Hendriksen krijgt veel fans van het SBS6-programma in haar salon. In Chateau Meiland zagen we dat de familie vaak zelf hun haren knippen. Maar inwoners willen toch door Martine geknipt worden omdat Martien Meiland in Hengelo woont.

Beide horecaondernemers vinden het dus ‘doodzonde’ dat de familie naar Noordwijk verhuist. Net als nog vele andere ondernemers heeft Jansen een band met de familie Meiland opgebouwd. ,,We gaan volgende week nog een dag met ze op pad, als afscheid van Hengelo en het einde van een hele mooie periode”, aldus Marco.

Meer DenD