Henk Krol in Zuid-Spanje aan de slag met woonwijk voor Gays

Henk Krol begint Gay-wijk in Zuid-Spanje.|Henk Krol in Moraira aan de Costa Blanca
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Voormalig Kamerlid Henk Krol heeft zijn zinnen gezet om een woonwijk op te zetten voor homoseksuelen in Zuid-Spanje. Het vastgoedproject zou moeten komen in de badplaats Teulada-Moraira. De voormalig politicus heeft al een gesprek gehad over de realisatie van deze urbanisatie met de plaatselijke burgemeester.

Krol had na zijn tumultueuze afscheid van Den Haag ambities om een bed&breakfast op te zetten. Dat lukte wonderwel in de omgeving van zijn woonplaats Eindhoven, maar het avontuur strandde ook weer vrij snel.

Urbanisatie

Nu hebben zijn plannen wortel geschoten blijkbaar. Recent werd het idee voor een gay-urbanisatie in Zuid-Spanje in een persbericht wereldkundig gemaakt door Spanjemakelaars. In het persbericht werd gewag gemaakt van de plannen en het bezoek van Henk Krol aan de Costa Blanca.

Een paar jaar geleden waren er al geruchten over een dergelijk gay-project. Er zou bij de groep ‘grote belangstelling’ bestaan voor een dergelijk initiatief. Ook nu wordt gemikt op de doelgroep van de Gay Krant-lezers. In de regio van Moraira verblijven veel Nederlanders die daar een tweede huis hebben. Ook de bekende zanger Marc Canto woont er heeft er een restaurant.

Burgemeester

Krol sprak zelfs al met Antoni Joan Bertomeu Valles, de burgemeester van de badplaats. ,,Ten eerste is de bevolking van Teulada-Moraira zeer verdraagzaam, wordt iedereen die komt met goede bedoelingen even hartelijk ontvangen, en ten tweede is de doelgroep van de Gay krant bovengemiddeld kapitaalkrachtig, wat een opsteker is voor de plaatselijke ondernemers.”

Een geschikte locatie is gevonden en de eerste ontwerpen liggen op tafel, aldus het persbericht: ,,Het geheel zal een zeer luxe uitstraling krijgen met respect voor het prachtige landschap en de natuur”. 

Droevig nieuws

Afgelopen week werd bekend dat voormalig partner van Henk Krol, Joop Boonstra, op 73-jarige leeftijd is overleden. Krol en Boonstra richtten de Gay Krant op en met de opbrengsten voerden ze een strijd voor de openstelling van het huwelijk voor homo’s. Onderdeel van de Gay Krant was ook een reisservice, bijvoorbeeld naar het vakantiepark Beach Boy Bungalows op Gran Canaria.


Tags

GAYHENK KROLMORAIRASPANJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie