Henny Huisman als vader voor neven na drama

Door: Tanja Brouwer
21-12-2018

Eind oktober kreeg Henny Huisman de schrik van zijn leven toen hij de woning van zijn broer Wietse binnenliep, trof hij hem dood in de keuken aan. Sindsdien staat het leven van Henny en zijn neven Jordy en Sander op z’n kop. De presentator doet er alles aan om er zo veel mogelijk te zijn voor zijn neven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

afleiding

,,Ik heb veel contact met ze. Ik ben een soort vader voor ze. Dat wil ik graag ook zijn”, vertelt Henny aan weekblad Story. ,,Ik heb er twee zoons bij.” Jordy en Sander vormen het dj-duo Kris Kross Amsterdam. Ze timmeren hard aan de weg, maar kunnen natuurlijk veel steun gebruiken. ,,Die jongens staan als dj-duo flink in de schijnwerpers, dat heb ik ook altijd gehad. Op dit moment zitten ze op Bali, dus ze hebben veel afleiding. Gelukkig.”

Normaal kijkt Henny erg uit naar de feestdagen, maar dit jaar is dat natuurlijk anders. ,,We gaan mijn broer extra missen. Het is wel vreemd, want we hebben een lege plek aan tafel. Maar we moeten ermee leren leven”, zegt Henny hierover.

Wietse is op 62-jarige leeftijd aan een natuurlijke dood gestorven. Zelf hoopt Henny, die 67 jaar oud is, nog lang te leven. ,,Ik heb onlangs een scan ondergaan. Dan ga je in zo’n lichtgevende koker.” Uit die scan bleek dat Henny kerngezond is. ,,Er waren geen verontrustende dingen te zien. Daar ben ik blij mee. Ik voel me ook goed.”

Meer DenD