Henny Huisman: ‘Peter Gillis is een neppe dikzak’

Henny haat Peter Gillis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Henny Huisman is het helemaal zat om Peter Gillis met zijn realityserie Massa is Kassa op televisie te zien. Hij begrijpt niet waarom iemand als Peter zo’n groot podium krijgt. ,,Hij is een neppe dikzak.”

Peter Gillis ligt de laatste tijd behoorlijk onder vuur. Eerder omdat zijn vakantieparken een vieze bende zijn, en daarna omdat hij zijn vriendin Nicol zou hebben mishandeld. Gisteren kwam er wéér een nieuwe kwestie bij: hij krijgt geen vergunning voor een vakantiepark omdat er een risico is dat Peter die vergunning misbruikt voor criminele doeleinden.

‘Die dikzak Gillis’

Toch is Peter nog wekelijks te zien in zijn realityserie Massa is Kassa én is er een negende seizoen aangekondigd. Henny Huisman begrijpt daar helemaal niets van. In gesprek met Nieuwe Revu vertelt hij dat hij het walgelijk vindt om naar Gillis te kijken.

,,Die dikzak, die Peter Gillis. Die speelt de baas. Die wil even laten zien dat hij overwicht heeft: dit moet zus, dat moet zo. Maar hij moet zelf als baas het beste voorbeeld geven, dan ben je een goeie baas”, aldus Henny.

Slecht voorbeeld

En dat is precies wat Gillis volgens Henny niet doet. ,,Dat hij er zo uitziet, daar kan hij niks aan doen, nou ja, wel een beetje, maar hij speelt een baas en hij geeft zelf het slechtste voorbeeld. Als je het zelf laat verslonzen, kun je geen perfectie van je personeel vragen.”

Ook noemt Henny de realityster nep en kijkt hij veel liever naar Martien Meiland, de concurrent van Gillis. ,,Die is wel totaal zichzelf. Die speelt natuurlijk wel extra leuk als de camera draait, maar dat heeft iedereen. Maar het soort man dat we bij Meiland zien, dat ís hij. Daar kun je wel of niet van houden, maar nep is het niet.”

Boycot

Ook veel fans van Gillis raken op hem uitgekeken sinds de mishandeling van Nicol naar buiten is gekomen. ,,Meerdere mannen moesten door het stof omdat ze hun vrouw mishandelden. Ook jij Peter! Jij moet net als de rest geboycot worden en nergens meer voor gevraagd worden”, schreef een kijker op Twitter.

Tags

HENNY HUISMANPETER GILLIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck