Herman den Blijker zwaar onder vuur: ‘Schandalig’

Herman den Blijker zwaar onder vuur
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Herman den Blijker ligt zwaar onder vuur nadat hij vertelde dat hij veertig kilo is afgevallen. De tv-kok heeft namelijk het geneesmiddel Ozempic gebruikt. ,,Dit is schandalig!”, luidt het op Instagram.

Herman den Blijker is maar liefst veertig kilo afgevallen en aan RTL Boulevard deelt hij zijn ‘dieetgeheim’. ,,Toen liep ik bij Erasmus, bij de Diabetes-afdeling om wat controle te hebben”, vertelt Herman. ,,Want ik controleerde ook niet, ging niet spuiten… Ik deed helemaal niks.”

‘Niet gezond’

Bij een arts kreeg hij vervolgens het medicijn Ozempic voorgeschreven. Dit medicijn is ontworpen voor diabetespatiënten en ook Herman kwam daarvoor in aanmerking. ,,Dan begin je met een klein beetje spuiten. Dat is één prikje, dat zie je niet eens.”

In slechts drie weken tijd viel de tv-kok twaalf kilo af en daardoor dacht hij zelfs dat hij ziek was. ,,Dat kan niet anders. Dat is niet gezond”, zei hij tegen de dokter. ,,Het medicijn is een soort mindfuck.”

Onder vuur

Herman krijgt een hoop negatieve reacties. Op social media schrijven mensen dat ze vinden dat Ozempic beschikbaar moet zijn voor mensen die het echt nodig hebben. ,,Hij verheerlijkt het wel. Je eet weinig omdat je je vaak misselijk voelt en geen eetlust hebt. En het is bedoeld voor diabetespatiënten. Door mensen die willen afvallen is er nu een tekort”, schrijft iemand op Instagram. En een ander schrijft: ,,Hij krijgt Ozempic en ik wacht al meer dan twee weken op mijn recept voor diabetes, omdat het er niet is.”

Geschrokken

De tv-kok is behoorlijk geschrokken na het lezen van de reacties op social media. ,,Zelf ben ik ruim twintig jaar diabetespatiënt”, schrijft Herman. ,,Na al die jaren kreeg ik recent vanuit de diabetes-afdeling van het ErasmusMC het veelbesproken medicijn Ozempic voorgeschreven. Voor mij heeft dit middel niet alleen de ziekte en bijbehorende symptomen meer onder controle gekregen, ik viel hier ook enorm van af. Dit is voor iedereen anders en ik vertel hier over mijn eigen ervaringen. Daar mag iedereen wat van vinden, maar dan bij voorkeur een mening gebaseerd op de waarheid. Het interview is slechts een heel klein deel van een langer gesprek, dat pakt met dit soort onderwerpen niet altijd goed uit.”

Tags

HERMAN DEN BLIJKER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck