Herman Finkers heeft spijt van besluit lege agenda

Door: DitjesenDatjes
30-08-2018

Het ging de laatste tijd niet goed met Finkers. Door de chronische leukemie, waar hij al sinds 2000 aan lijdt, is hij periodes erg moe, en wilde hij niet meer optreden. Daar komt de cabaretier nu op terug, want hij kan niet wachten om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Hij gaat de hoofdrol spelen in een film!

Karakter

Niet lang geleden vertelde Hermans broer Wilfried dat Herman vaak erg vermoeid was. Zijn agenda was en bleef leeg, want de kracht om nog te schrijven had hij niet meer, laat staan optreden. De 63-jarige Herman lijkt spijt te hebben van zijn keuze om niets meer te doen, en draait deze terug. ,,Ik ga er weer tegenaan met een hoofdrol!”, vertelt de Twentenaar tegen Privé. ,,Ik zit momenteel vol in het schrijven en lezen van het script van de nieuwe bisocoopfilm De Beentjes van Sint Hildegard. Een volledig Twents gesproken film die in 2019 te zien zal zijn en waarvan de opnames over een paar weken beginnen”. Herman verheugd zich enorm op de opnames, want het karakter dat hij gaat spelen vindt hij geweldig. ,,Ik ga een man spelen die thuis helemaal niets te vertellen. De vrouw is de baas.”

De echtgenote van Herman, Hetty, vindt het geweldig dat haar man weer gaat spelen. Het verbaasd haar niets dat het nu weer goed gaat met haar man. ,,Het is een taaie”, zegt ze tegen het weekblad. ,,We genieten enorm van het leven door er geregeld samen op uit te trekken en zitten echt niet elke dag stilletjes thuis.”

Meer DenD