Herman van Veen vertelt bijzonder verhaal over overleden vader

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Herman van Veen verloor zijn vader toen hij 54 jaar oud was. In zijn nieuwe boek ‘Voor Het Eerst’ schrijft Herman een bijzonder verhaal over de laatste weken van zijn vader.

Bankjes

Toen zijn moeder overleed verhuisde zijn vader van de verzorgingsflat waar hij samen met zijn vrouw woonde, naar de grote boerderij van Herman. Vader Jan had een slecht hart, en moest daarom regelmatig bewegen. In de omgeving van de boerderij kon hij mooi wandelen, en Herman zette op de wandelroute bankjes neer, zodat zijn vader kon uitrusten. Naarmate zijn vader ouder werd, kwamen er steeds meer bankjes langs de weg. Volgens de artiest komen die bankjes nu voor hem zelf goed van pas.

Stoel

De vader van Herman had in de verzorgingsflat een grote stoel staan. ,,Wekenlang heeft hij gevraagd of wij die stoel naar de boerderij konden brengen. Ik vond die stoel foeilelijk en veel te groot. Maar hij hield er niet over op. We zijn uiteindelijk gezwicht.” Toen de stoel er eindelijk stond ging zijn vader er meteen in zitten. ,,Die nacht nog is pa in zijn makkelijke stoel, met een glimlach en een glaasje jonge jenever in zijn hand, aan een TIA voor de tv overleden.”

Tags

BOEKHERMAN VAN VEENMOEDEROVERLEDENSTOELVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck