Hernieuwde belangstelling voor muziek Daft Punk

Door: DitjesDatjes
26-02-2021

Het nieuws dat Daft Punk na 28 jaar uit elkaar gaat, heeft voor een opleving gezorgd in de verkoop van hun muziek en het aantal streams. Hun succesalbums Discovery uit 2001 en Random Access Memories uit 2013 krijgen deze week weer een notering in de Album Top 100 op respectievelijk 77 en 90.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is voor het eerst in bijna twintig jaar dat Discovery weer in de Nederlandse charts staat. Op het album staan klassiekers als One More Time en Harder, Better, Faster, Stronger. Random Access Memories stond in maart 2015 voor het laatst genoteerd. De plaat, met daarop hun hit Get Lucky, leverde het Franse electropopduo een Grammy Award op voor Beste Album.

Dua Lipa gaat voor de tweede week aan de leiding in de Album Top 100. Ze veroverde die vorige week pas na 47 weken notering. Dat is nog lang geen record want Come On Over van Shania Twain had in 1999 liefst 81 weken nodig om de eerste plaats te bereiken.

De hoogste nieuwe binnenkomer is voor Smith & Burrows. Het Britse duo bestaande uit Tom Smith (Editors) en Andy Burrows (voormalig Razorlight) komt met Only Smith & Burrows Is Good Enough binnen op de tiende plaats. Ze verbeteren daarmee ruimschoots de notering van hun eerste album Funny Looking Angels uit 2011. Die plaat kwam niet verder dan 32.

Album Top 10 week 8

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Dua Lipa – Future Nostalgia

2. (2) The Kid LAROI – F*Ck Love

3. (3) The Weeknd – After Hours

4. (4) Pop Smoke – Shoot For The Stars Aim For The Moon

5. (11) Ariana Grande – Positions

6. (15) Ava Max – Heaven & Hell

7. (8) Harry Styles – Fine Line

8. (7) Josylvio – Abu Omar

9. (9) Kevin – Animal Stories

10. (-) Smith & Burrows – Only Smith & Burrows Is Good Enough

 

BuzzE

 

 

Meer DenD