Het Concertgebouw gaat Matthäus-Passion vrijdag streamen

Door: Ditjes en Datjes
02-04-2020

Het Concertgebouw gaat vrijdagavond de Matthäus-Passion van Johan Sebastian Bach streamen. Het is een uitvoering uit het archief van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van de Hongaarse dirigent Iván Fischer, met het Nationaal Jongenskoor en Groot Omroepkoor.

Het Concertgebouw in Amsterdam, dat wegens de coronamaatregelen gesloten is, had in deze periode voorafgaande aan Goede Vrijdag liefst dertien uitvoeringen van het werk gepland. Het online-alternatief is vrijdag om 19.00 uur te zien via Facebook, YouTube en de website van Het Concertgebouw.

De stream maakt deel uit van een samenwerking van twintig concertzalen die elke avond klassiekers uit hun archief streamen. Sinds de eerste stream op 20 maart keken en luisterden in totaal al meer dan 300.000 mensen. Onder de deelnemende concertzalen zijn behalve Het Concertgebouw ook de Elbphilharmonie uit Hamburg, Konzerthaus uit Wenen en de Barbican uit London.

Buzz E

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen