Het DURE DANSJE van Van Huffelen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen genóót tijdens het kennismakingsbezoek van prinses Amalia aan onze Caribische eilanden. Ze danste of het een lieve lust was, onder meer met de premier van Curaçao, Gilmar Pisas. Betaalt Nederland nu de prijs?

Het moest afgelopen februari draaien om koning Willem-Alexander, koningin Máxima en (vooral) prinses Amalia. Maar ook D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen stond veelvuldig in de schijnwerpers. Van Huffelen heeft ‘Koninkrijksrelaties’ in haar portefeuille en was dus de aangewezen bewindspersoon om de Oranjes te begeleiden. Ze maakte er soms een heuse onewomanshow van.

Ingewijden
Met telkens een nieuwe kleurige outfit en veelvuldig heupwiegend op tropische klanken wist Alexandra de aandacht van de aanwezige media op zich te richten. Ze danste zoveel dat haar naam al snel werd verbasterd tot ‘Van Huppelen’. Haar extraverte optreden zal ingewijden niet hebben verrast.

Zelf merkte Van Huffelen in De Volkskrant ook al eens op dat ze soms graag lichtvoetig door het leven gaat: ,,Ik ben ook maar een mens en heb het af en toe wel nodig om over iets anders na te denken, over iets anders te praten. Niemand heeft er iets aan als ik omval.”

Blanco check?
De D66-bewinsdsvrouw is niet omgevallen, maar wel uitgegleden? Vandaag werd bekend dat Den Haag ruim € 200 miljoen euro overmaakt aan de Caribische eilanden. Het lijkt een blanco check, want Van Huffelen laat blij weten: „Er zijn geen sancties; deze regeling is gebaseerd op onderling vertrouwen.” Het klinkt haar voormalige danspartner, premier Pisas van Curaçao, ongetwijfeld als muziek in de oren.

Tags

ALEXANDRA VAN HUFFELENAMALIAGILMAR PISASMÁXIMASTAATSSECRETARISWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck