Vriendin Marieke zwijgt niet langer: ‘Het echte verhaal over zelfmoordpoging Rachel’

Marieke van Beek zwijgt NIET langer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Rachel Hazes kroop in 2017 door het oog van de naald toen zij uit het leven probeerde te stappen. Maar volgens Marieke van Beek, die haar de bewuste avond vond, is het verhaal anders dan Rachel heeft verteld. Nadat ze meermaals voor leugenaar is uitgemaakt, besluit Marieke niet langer te zwijgen en vertelt ze alles over de dramatische gebeurtenis.

Hoewel ze het eerder ontkende, vertelde Rachel begin deze maand in een openhartig interview met Nieuwe Revu over haar zelfmoordpoging in 2017.

‘Dan was ze dood geweest’

Marieke van Beek, die jarenlang haar grootste vertrouweling was, heeft vol verbazing het interview gelezen. ,,Ze doet voorkomen dat ze door niemand is gevonden, maar ík trof haar aan in de slaapkamer met een snee in haar arm van 35 cm. Was ik een half uur later gekomen, dan was ze dood geweest”, vertelt Marieke in weekblad Privé.

Grens bereikt

Marieke zegt nog elke dag last te hebben van de dramatische gebeurtenis en ziet in gedachten beelden van een levenloze Rachel voor zich. Ze begrijpt dan ook niet waarom Rachel niet het héle verhaal vertelt over die bewuste avond. Marieke wilde zelf over de avond zwijgen, maar nu ze in de rechtszaal wordt neergezet als leugenaar, heeft ze de stap gezet om haar kant van het verhaal te vertellen.

,,De grens is wat mij betreft bereikt met het aanhoren van leugens en het verdraaien van feiten door Rachel Hazes”, aldus Marieke. ,,Er zijn onderwerpen die ik laat rusten, maar dat ze heeft verteld dat ze tijdens haar zelfmoord door niemand is gevonden, dat doet mij zo vreselijk veel pijn.”

‘Een crimescene was het’

De gebeurtenis speelde zich af op 9 februari 2017. Marieke sliep in die tijd elke avond bij Rachel omdat ze bang was om alleen te zijn. Maar toen ze die avond Rachel een bericht stuurde dat ze wat later langs zou komen, reageerde Rachel anders dan normaal.

Toch kreeg Marieke nog geen argwaan en deed nietsvermoedend rond 23:00 uur de deur open van het huis van Rachel. ,,Daar zag ik al snel dat ze op bed lag in de slaapkamer. Niet om te slapen, maar met een enorme snee van wel 35 centimeter in haar arm. Ze was meer dood dan levend. Een soort crimescene was het. Ik trof een vrouw aan die goed van de wereld was.”

Rachel wilde niet gered worden

Op dat moment wilde Rachel dat Marieke wegging. Marieke belde geen 112, omdat Rachel dat absoluut niet wilde. ,,Ik ben de wond gaan verzorgen. Schoongemaakt en ingewikkeld met verband. Door wat ik had aangetroffen was ik eigenlijk in shock”, vertelt Marieke.

Het was meteen duidelijk dat Rachel niet gered wilde worden, legt Marieke uit. Rachel heeft haar dan ook nooit bedankt. ,,Ze zei tot wel honderdvijftig keer aan toe: ‘Ja, weet je wat erg is, dat het niet gelukt is.’ Ik heb ook wel gedacht, tot het laatste interview wat ze aan Revu gaf, dat zij het mij kwalijk heeft genomen dat ik haar heb gered. En dat ik daar ook alle rechtszaken aan te danken heb die ik nu van haar aan mijn broek heb.”

Tags

MARIEKE VAN BEEKONTHULLINGRACHELRACHEL HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie