Het geheime verdriet van Kopen zonder Kijken-stel

Het verdriet van Maran
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Kijkers van het programma ‘Kopen zonder Kijken’ konden vorige week hun geluk niet op: eindelijk was er een positief ingesteld stel met realistische wensen. Deze week was het de beurt aan Robert-Jan en Maran. Het stel had een flink wensenlijstje en een veeleisende houding. Hoewel de kijkers erg kritisch waren, draagt het stel groot verdriet met zich mee.

Verlies

In december 2016 kreeg Maran namelijk te horen dat haar moeder kanker heeft. Even leek het goed af te lopen, maar twee jaar later bleek de kanker uitgezaaid. ,,Ik hoorde ongeveer gelijktijdig dat ik zwanger was en dat ik mijn moeder ging verliezen”, vertelt Maran aan de website van Helen Dowling Instituut, dat psychologische zorg biedt bij kanker.

Rugklachten

Om te genezen moest haar moeder Miriam een ingrijpende operatie ondergaan, waarbij haar baarmoeder, eierstokken en zoveel mogelijk lymfeklieren werden verwijderd. Een jaar bleef het rustig, maar toen kreeg Miriam vreselijk last van buik- rug- en darmklachten. Het bleek foute boel: de kanker was uitgezaaid op drie plaatsen.

Lichtpuntje

Na een nieuwe behandeling was er geen kanker meer zichtbaar, en vierden ze samen het leven. Tot de herfst van 2018, toen de kanker opnieuw uitgezaaid bleek. ,,Na het nieuws dat alleen een levensverlengende behandeling mogelijk was, raakte ik totaal in paniek. Alsof ik elke mogelijke vraag die ik nog zou krijgen nú moest stellen, want straks kon het niet meer en dan zou ik spijt krijgen.” Haar moeder maakt de zwangerschap gelukkig nog mee. ,,Dat mijn moeder de zwangerschap heeft mogen meemaken en tien maanden de omarol in het leven van mijn zoontje Wolf heeft mogen vervullen, was een ongelofelijk geschenk en een lichtpuntje in deze donkere periode”, aldus Maran.

Tags

GEHEIMKOPEN ZONDER KIJKENOVERLIJDENVERDRIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck