Het hele verhaal achter de naam Lilibet

Lilibet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry hintte jaren geleden al op de naam Lilibet, wat een eerbetoon aan koningin Elizabeth en prinses Diana is. Maar de naam heeft óók een hoop gemeen met een ander lid uit de koninklijke familie.

In een eerdere verklaring vertelden prins Harry en Meghan Markle al over de betekenis achter de naam van hun dochter. Ze is vernoemd naar haar overgrootmoeder, koningin Elizabeth. De koosnaam van de koningin was namelijk Lilibet. Haar tweede naam, Diana, is gekozen om een eerbetoon te brengen aan de prinses van Wales.

Toch geen verrassing

De roepnaam van koningin Elizabeth werd alleen gebruikt door intimi, maar was wel bekend bij het grote publiek. Prins Harry heeft wel eerst toestemming gevraagd aan koningin Elizabeth om koosnaam Lilibet te geven aan zijn dochter.

Bookmakers hielden zich al maandenlang bezig met de naam die prins Harry en Meghan hun dochter zouden geven. Maar Lilibet kwam als verrassing. Familieleden zouden al wél voor de geboorte van Lili op de hoogte zijn geweest van de keuze. En ook wij hadden het kunnen weten.

Toen Meghan zwanger was in 2019 van haar eerste kindje, bracht ze met Harry een bezoekje aan een school. Prins Harry vroeg volgens Beau Monde aan een moeder hoe zij de naam van haar dochter Lily spelde. Het lijkt erop dat óók voor de eerste baby, ze de naam Lili in gedachten hadden.

Hoop gemeen met nichtje

En wat minder bekend is over dochtertje Lilibet, is dat haar naam ook een hoop gemeen heeft met haar nichtje, prinses Charlotte. De 6-jarige dochter van prins William en Kate Middleton heet namelijk voluit Charlotte Elizabeth Diana Mountbatten-Windsor.

Haar eerste naam brengt een eerbetoon aan haar opa, prins Charles. Terwijl haar tweede namen, Elizabeth en Diana, een ode brengen aan dezelfde vrouwen als bij Lilibet haar naam.

Dochter Lilibet is pas net geboren, maar is nu al in een wereld van luxe beland. Bekijk hier hoe de prachtige babykamer eruit ziet.

Tags

MEGHAN EN HARRYMEGHAN HARRYMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck