Het is erop of eronder voor Oranje Leeuwinnen

Door: DitjesenDatjes
13-11-2018

De verwachtingen voor de Oranje Leeuwinnen zijn hooggespannen. Vanavond spelen ze een duel tegen het Zwitserse voetbalteam, die bepalend is voor de plaatsing voor het WK.

Kaartjes

De wedstrijd vindt plaats in Schaffhausen waar een stadion staat waar achtduizend toeschouwers in kunnen. Helaas lopen de Zwitsers nog niet echt warm voor de voetbalwedstrijd, want er zijn nog duizenden tickets te koop.

De wedstrijd is dan ook niet zo spannend. Nederland heeft namelijk tijdens de thuiswedstrijd al 3-0 van Zwitserland gewonnen. Dat betekent dat Zwitserland minstens met 3-0 moet winnen van de Oranje Leeuwinnen, en daarna nog de strafschoppen winnen. Of ze moeten met 4-0 winnen.

Onderschatten

Sarina Wiegman, de coach van het elftal, wil dat de vrouwen hun tegenstander niet onderschatten. Dat gebeurde namelijk wel tussen ze de poul-wedstrijd tegen Noorwegen speelden. Wiegman is nu fel op concentratie en focus. ,,Als we ons niveau halen, moet het goed komen. Maar dat eerste is geen vanzelfsprekendheid. Zij hebben nog een laatste strohalm en zullen daar voor gaan. Maar natuurlijk is onze uitgangspositie erg goed. We moeten het afmaken”, zegt zij tegen het AD.

Meer DenD