Het is over en uit: Djokovic moet Australië verlaten

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De soap rondom Novak Djokovic is tot een conclusie gekomen: De nummer één van de wereld mag niet spelen in Australië. Daarmee zal hij voorlopig nog niet zijn 21ste grandslamtitel behalen…

Djokovic heeft gegokt en verloren. Zijn deelname aan de Australian Open is definitief van de baan. Kort na de jaarwisseling kwam Djokovic zonder vaccinatie naar Australië om mee te doen aan dat magistrale tennistoernooi dat morgen gaat beginnen. Djokovic hoopte daar zijn 21ste grandslamtitel te behalen en alleen recordhouder te zijn van meeste grandslamtitels. Op dit moment staat hij nog gelijk met Roger Federer en Rafael Nadal.

Medische vrijstelling

De soap rondom de toptennisser begon op het vliegveld van Melbourne. Hij wilde Australië binnenkomen zonder vaccinatie, maar met medische vrijstelling. Later bleek dat hij onder de indruk was dat hij recht had op een dergelijke vrijstelling omdat hij beweerde kortgeleden het coronavirus had opgelopen. Hij kon de juiste bewijzen niet overleggen en daarom werd zijn visum ingetrokken. Daar was Djokovic het niet mee eens en ging in beroep. Daarom werd Djokovic overgebracht naar een quarantainehotel in afwachting van zijn proces…

Driekoppige rechtbank

Dat proces bracht enig licht aan de horizon voor de tennisser. De rechter oordeelde dat Djokovic per direct op vrije voeten moest worden gesteld en gewoon Australië binnen mocht komen. De tennisser liet geen minuut verloren gaan en liet zichzelf meteen op de tennisbaan zien. Immigratieminister Alex Hawke was het niet eens met de rechter. Hij besloot zijn discretionaire bevoegdheid te gebruiken om hem het visum alsnog af te nemen. Ook daar ging Djokovic tegen in beroep, waarna hij weer werd overgebracht naar een quarantainehotel. Tot vanmorgen. Toen hoorde hij van een driekoppige rechtbank dat de minister goed gehandeld had en Djokovic Australië alsnog moet verlaten.

Het beste

Djokovic liet na de rechtszaak weten teleurgesteld te zijn in de uitspraak van de rechtbank, maar deze wel te respecteren. Hij wenst alle spelers, scheidsrechters, medewerkers, vrijwilligers en fans het beste voor het toernooi.

Tags

ALEX HAWKEAUSTRALIAN OPENAUSTRALIECORONAVIRUSMELBOURNENOVAK DJOKOVICVACCINATIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck