Het leven van Meghan was een hel aan het Britse Hof

Britse hof|Interview harry en Meghan bij Oprah||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Zowel Meghan als prins Harry waren ten einde raad aan het Britse hof. Ze hebben zelfs overwogen om uit het leven te stappen.

Deze en talloze andere explosieve onthullingen leverden het openhartige interview op dat ze voerden met Oprah Winfrey, zoals dat vannacht op de Amerikaanse televisie is uitgezonden.

Het interview zal als een mokerslag aankomen bij de Britse koninklijke familie. Vooral bij prins Charles, die geen contact meer wil met zijn zoon harry, en zijn vrouw Camilla.

Het drama binnen Britse koninklijke familie is compleet. Meghan beschuldigt het ‘paleis’ van racisme.

Het stel beschrijft het leven aan het hof als een gruwelijke tijd, waarin ze maar een optie hadden: zichzelf bevrijden van de ketenen van het Britse hof. De bemoeizucht van het Britse hof, dat geobsedeerd is door imago’s, maakte het leven van Meghan tot een hel.

Harry over zijn vader prins Charles. ,,Ik voel mij echt in de steek gelaten…”

Harry over het vertrek: ,,Ik was wanhopig. Ik heb overal gezocht naar hulp. Dat deed ik alleen en ook samen.”

Meghan droeg tijdens het spraakmakende interview de armband van prinses Diana. Het is een signaal over de betekenis van dit interview en het verwijst naar de situatie waarin de moeder van Harry terecht was gekomen na haar huwelijk met Charles. Ook zij werd geïsoleerd door de hofhouding en de koninklijke familie.

De huid van Archie

,,Er waren zorgen en gesprekken hoe donker de huid zou zijn van Archie als hij geboren was”.

Deze gesprekken werden gevoerd met Harry, niet mer Meghan.

Meghan wil nu niet zeggen om wie binnen de familie hierover is begonnen. ,,Dat zal zeer schadelijk zijn voor ze.”

Geen beveiliging voor Archie

Tijdens haar zwangerschap kreeg Meghan te horen van de koninklijke instituties dat Archie geen prins zou zijn en dus ook niet zou worden beveiligd.

,,Dit was in de eerste maanden van de zwangerschap”, zegt Meghan. ,,Toen dacht ik, stop eens even. We hebben een monster gecreëerd (tabloids), je hebt dit allemaal toegestaan, maar dat betekent wel dat we veilig moeten zijn..”

Meghan ontzenuwt dat het een keuze was van haar en Harry dat Archie geen prins zou zijn. Ze vraagt zich nog steeds af waarom het Hof is afgeweken van de normale gang van zaken.

Meghan opgesloten

Het was Meghan door het Hof verboden om alleen uit te gaan lunchen, zonder Harry. Haar autosleutel, andere sleutels en haar paspoort waren ingenomen. Die kreeg ze alleen als zij en Harry samen op stap gingen. Meghan wilde zelfs op een gegeven moment niet meer leven. Het leven was een hel voor haar…

,,Ik schaamde om het te zeggen en ook het ook toe te geven bij Harry, omdat ik ook wist hoe hij heeft geleden. Maar ik wist, als ik het niet zou zeggen, dat ik het zou doen, omdat ik niet meer langer wilde leven.”

Harry: ,,Ik had geen idee wat ik moest doen, ik ging ook naar een hele donkere plek, maar ik wilde er voor haar zijn.”

Meghan voelde zich eenzaam aan het Hof. Een van de leden van de koninklijke familie vroeg haar op een gegeven moment om het ‘rustig aan te doen’. Op dat moment was Meghan al maanden niet meer het huis uit geweest. Ze dacht toen: ,,Ik kan mij niet eenzamer voelen dan nu…”

Over koningin Elizabeth:

,,De Queen is altijd heel aardig voor mij geweest”, zegt Meghan over koningin Elizabeth, de oma van Harry.

Bij de verloving kreeg ze van de Britse vorstin oorringen van parels en een bijbehorend halssnoer. Op de terugweg in de auto van de verloving zat Meghan naast de koningin in de auto. Elizabeth had een deken over haar benen. Ze legde de deken ook over de knieën van Meghan. ,,Toen dacht ik dat het ook mijn grootmoeder was.”

Geen contact meer met Charles

Prins Charles neemt de telefoon niet meer op als Harry hem belt. ,,Er is veel werk te doen”, zegt Harry over de pijnlijke relatie met zijn vader. Hij zegt dat hij er alles aan gaat doen om zijn verhouding met zijn vader te verbeteren.

,,Ik voel mij echt in de steek gelaten…” zegt Harry over zijn vader.

Voordat Harry het besluit naar buiten bracht om met Meghan te vertrekken, belde hij drie keer met koningin Elizabeth. Met zijn vader Charles sprak hij twee keer. Waarom weigert Charles nog met zijn zoon Harry te praten, vroeg Oprah. ,,Omdat ik ervoor koos om mijn eigen zaken te gaan regelen.”

,,Maar ik zal natuurlijk altijd van hem blijven houden, maar er is veel gebeurd dat pijn heeft gedaan. Een van mijn prioriteiten is om mijn relatie te herstellen.”

Over zijn broer prins William zei Harry: ,,Wij bewandelen verschillende paden…”

Meghan en Harry trouwden drie dagen eerder

Drie dagen voor het grote huwelijk (op 19 mei 2018) trouwden Meghan en Harry al. Het was een privé-aangelegenheid, waar de buitenwereld tot op de dag van vandaag niet heeft geweten. De belofte die ze toen aan elkaar hebben gedaan, hangt nu aan de wand in hun huis.

Harry over hun vlucht

,,Het heeft mij veel verdriet gegeven dat het zo ver is gekomen”, zegt Harry. ,,Het besluit dat ik heb genomen voor mijn vrouw was niet lichtvaardig.”

Op de vraag van Oprah of Meghan de vlucht uit Groot-Brittannië heeft georkestreerd, zegt de vrouw van Harry: ,,Het antwoord is nee. Ik was er zelfs niet toe in staat. Ik zat opgesloten in het systeem.”

Harry: ,,Mijn vader en mijn broer zitten ook opgesloten, zij kunnen niet vertrekken.”

‘Wanhopig in Canada’

Harry zijn grootste angst na hun vertrek uit Groot-Brittannië naar Canada was dat de beveiliging zou worden opgeheven. Ze voelden zich er niet veilig.

,,Mijn grootste angst was dat de geschiedenis zich zou gaan herhalen”, refereert Harry aan de gebeurtenissen rond haar moeder. Volgens Harry is deze tijd echter veel ‘gevaarlijker’ door de aanwezigheid van sociale media.

Ruzie met Kate

Meghan vertelt over de ‘ruzie’ die ze heeft gehad met Kate, de vrouw van prins William. Het meningsverschil, zoals dat naar buiten werd gebracht door de media, zou gaan over de jurkjes van de bloemenmeisjes bij het huwelijk. Later werden over en weer excuses aangeboden.

Volgende is een meisje…

Meghan en Harry hadden ook nog nieuws. Archie krijgt een zusje. Want Meghan blijkt in verwachting te zijn van een meisje. ,,We hebben onze eigen familie”, zei Harry. ,,Wij zijn met vieren en onze twee honden.”

Meghan moest leren buigen

Voor Meghan was het helemaal nieuw om ook ‘binnenshuis’ te buigen voor koningin Elizabeth. ,,Ik dacht dat dit buiten het paleis gebeurde en onderdeel was van de fanfare.” Tegen Harry zei ze: ,,Maar het is je oma…” ,,Het is de koningin”, voegt Harry eraan toe.

Voor de eerste ontmoeting heeft ze met Harry geoefend. Het resultaat was een diepe buiging. ,,Daarna hebben we met elkaar ontspannen gesproken. Het was leuk en gemakkelijk.”

De Britse tabloids van vanochtend

Tags

BUCKINGHAM PALACEMEGHAN EN HARRYMEGHAN MARKLEZELFMOORD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck