Het moment: Woodstock levert ruim half miljoen kijkers op

Zo’n 553.000 kijkers reisden woensdagavond met Dieuwertje Blok mee terug naar de flowerpowertijd in Het moment: Woodstock. Dit leverde het MAX-programma op NPO1 een vijftiende plek op in de lijst met de 25 best bekeken tv-programma’s van de woensdag, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het is donderdag vijftig jaar geleden dat Woodstock plaatsvond, voor omroep MAX reden om aan de vooravond van het jubileum aandacht te besteden aan het legendarische festival. In Het moment: Woodstock spreekt Blok met hoofdrolspelers van toen, onder meer organisator Michael Lang. Ook Pinkpop-organisator Jan Smeets, Golden Earring-zanger Barry Hay en Ernst Jansz (Doe Maar) vertellen wat voor invloed het festival op hun leven had.

Op Veronica keken 655.000 mensen naar de strijd om de Europese Super Cup tussen Champions League-winnaar Liverpool en Chelsea, dat afgelopen seizoen aan de haal ging met de Europa League. Het Engelse onderonsje draaide na een 2-2 stand uit op penalty’s, die beter werden genomen door Liverpool.

Het NOS Journaal van 20.00 uur was woensdagavond het best bekeken tv-programma met 1.836.000 kijkers. De slimste mens kon rekenen op 1.513.000 kijkers en 1.009.000 mensen stemden af op het RTL Nieuws van 19.30 uur.

 

BuzzE