Het roer gaat om bij het nieuwe seizoen van Ladies Night

Ladies Night
Door: Nikola van Krieken
03-03-2020

Toen Merel Westrik vorig jaar op Net5 begon met talkshow Ladies Night, had zij voor ogen dat haar programma ,,vrouwen een clubhuis zou bieden”. Helaas is het eerste seizoen minder in de smaak gevallen dan gehoopt en keken er op het dieptepunt 126.00 mensen naar: ,,Daar doe je het niet voor.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Merel vertrok vorig jaar augustus bij RTL-nieuws voor een nieuw avontuur bij Talpa. Het samenwerken met Linda de Mol was voor Merel doorslaggevend: ,,Alles hieraan voelt goed”, zegt zij in een interview met het AD. Sinds 1 september 2019 ging Merel aan de slag voor TALPA.

Ladies Night

Een van de programma’s die Merel bij Net5 te wachten stond was Ladies Night: een talkshow onder haar leiding waarin ze meerdere vriendinnen op de bank tegenover haar heeft zitten. In de uitzendingen hebben Merel en haar gasten het over onderwerpen die vrouwen raken. Een programma vol humor, spontaniteit en persoonlijke verhalen die nog net door de beugel kunnen.

Hoe rooskleurig dit ook klinkt, het resultaat viel toch flink tegen. Merel vertelde afgelopen december dat zij dacht dat het programma nog ,,gevonden moest worden” door de kijkers. Desondanks werden de kijkcijfers steeds lager en daarom gooit Merel vanaf het volgende seizoen het roer helemaal om, meldt Mediacourant.

Toneelstukje

De oude en vertrouwde gezichten blijven gewoon onderdeel van het programma. Maar er komen ook een aantal nieuwe vriendinnen bij op de bank: Leonie ter Braak, Tina de Bruin en Carly Wijs. Ook verdwijnt de vaste barman. Zijn plek wordt in door verschillende mannen ingevuld. Jim Bakkum mag het seizoen aftrappen.

Opvallend was dat Merel haar verhaal deed bij Eva Jinek aan tafel, in het dagelijks leven zijn zij hartsvriendinnen. Op sommige momenten kon je je tijdens de uitzending van Eva Jinek afvragen of Eva altijd wel even kritisch was tegen haar vriendin. Het leek eerder op publiciteitsstunt dan op een onafhankelijk en kritisch interview.

Ondanks de vragen rondom het gesprek tussen Eva en Merel, verschijnt morgenavond de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Ladies Night om 20.30 uur op televisie. Het thema ‘inclusiviteit in de mode en reclame’ staat centraal. De Nederlandse internationale modellen Debora Moreno, Daniëlle van Grondelle en Montell van Leijen zitten bij Merel op de bank.

Meer DenD