Het verdriet van Olcay Gulsen

Olcay
Door: DitjesDatjes
22-03-2018

De gevallen modekoningin Olcay Gulsen is kapot van het faillissement van haar modemerk Supertrash. Dat meldt ze aan De Telegraaf.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

„Ik ben er kapot van en doodop. Eigenlijk wil ik nu alleen nog maar slapen”, aldus Olcay na een enerverende dag met gesprekken met de curator en andere betrokkenen. De publiekslieveling van ’Waar is de Mol’ kon de afgelopen dagen rekenen op veel steunbetuigingen. „Dat doet me enorm goed. Ik ben non-stop overladen met lieve berichten. Het geeft me kracht dat mensen zo reageren en positief over SuperTrash als merk zijn. Dat verwacht je niet. Ik heb met hart en ziel twaalf jaar keihard gewerkt en het is fijn als mensen dat begrijpen. Ik ben er echt door geraakt. Mijn telefoon, mailbox en twitteraccount zijn volledig ontploft!”

Vorige stopte Gulsen al t als directeur van het modemerk SuperTrash. Destijds met gaf ze als reden dat ze zich volledig wilde gaan richten op een showbizz-carrière. Nu blijkt dat haar modemerk toen al diep in de problemen zat.

Mode

Gulsen werd toen vervangen door de 55-jarige Charles Paape, die geen verstand van mode maar wél van verliesgevende bedrijven heeft. Quote ontdekte dit en vermoedt dat Gulsen weg moet vanwege de rode cijfers van SuperTrash.

Wie is de Mol

De officiële reden is echter haar tv-werk. Dat liet ze gisteren zelf ‘exclusief’ weten aan RTL Boulevard. Gulsen is de laatste tijd heel druk met haar televisiewerk. Ze is destktop-deskundige en reporter bij RTL en doet mee aan Wie is de Mol.

,,Vorig jaar heeft ze besloten een stapje terug te willen doen en deze maand heeft ze zelf haar opvolger benoemd. Olcay blijft wel creatief verbonden aan het bekende modemerk.

Quote wijst erop dat SuperTrash in 2016 een verlies heeft gedraaid van drie miljoen euro. Bovendien is er een negatief eigen vermogen van 2 miljoen euro, meldt het blad.

Mysterieus

Paape tegen de Quote: ,,Ik ben gevraagd door de aandeelhouders, waaronder ook mevrouw Gulsen, om dit te doen. Ik heb inderdaad geen ervaring met de modebranche, maar heb andere kwaliteiten.”

Is hij aangesteld om puin te ruimen? ,,Ik moet het nog onderzoeken, ik weet niet wat de cijfers zijn. Ik ga ook niks zeggen over wat mijn plan is, of wie de andere investeerders zijn. Het is mysterieus, en dat houden we voorlopig nog even zo.”

Geen grootaandeelhouder meer

Gulsen is volgens Quote geen grootaandeelhouder meer van Supertrash. De belangen zijn evenredig verdeeld tussen haar en naar verluidt vier ingestapte mede-aandeelhouders.

Meer DenD