Het verraad van Marco Borsato

Marco Borsato
Door: Charlotte Wijnen
02-06-2021

Henny Huisman heeft in zijn boek een heel hoofdstuk gewijd aan Marco Borsato, met wie hij al twintig jaar geen goede band heeft. Het blijkt dat Henny nog wel een appeltje te schillen heeft met de zanger…

In de autobiografie van Henny Huisman, die later deze week verschijnt, neemt hij geen blad voor de mond en heeft het uitgebreid over oud-collega’s. De Telegraaf heeft al een voorpublicatie geplaatst waarin Henny vertelt over het verraad van Marco Borsato.

‘Rare snuiter’

,,Ik herinner me zijn debuut in 1990 levendig. Jan Kannegieter, een vriendje van ons en geluidsman bij de Soundmixshow, was bevriend met Marco. Hij smeekte ons of Marco een keer mocht meedoen aan de voorrondes. Op een fotootje stond hij met een cape met glittertjes, een flaphoed en zo’n verkeerd snorretje. Wij zagen het niet zitten. We vonden het maar een rare snuiter”, aldus Henny. Maar Marco mocht toch komen en het was meteen raak. Hij blonk uit, deed mee en won ook nog eens.

Jan was als geluidsman en chauffeur betrokken. Maar na Marco zijn doorbraak jaren later met ‘Dromen zijn bedrog’, werd hij zo aan de kant gezet door de zanger. Dit tot grote irritatie van Henny. ,,Die heeft daar een flinke klap van gehad. Hij is nog steeds naar de klote en opgenomen geweest in een psychiatrische inrichting!”, aldus de presentator geïrriteerd.

‘Vond het asociaal’

Marco werd steeds groter en bekender, maar Henny is nooit uitgenodigd bij hem, iets wat hem kennelijk erg dwarszit. ,,En toen ik vijftig werd, ontbrak hij op een speciale huldigingsshow waar verder iedereen bij aanwezig was”, aldus Henny.

Henny’s rechterhand Rein Sluik zou hebben geprobeerd om Marco toch te laten meewerken. Maar hij kreeg Marco niet te pakken, uiteindelijk de vrouw die zijn zaken deed wel. ,,Ze zei: ’Meedoen is niet zijn policy. Henny mag hem dan wel hebben ontdekt, we doen het niet. Je vecht voor een imago, dan moet je niet aan het verleden herinnerd willen worden.’ Ik was woedend en vond het asociaal”, aldus Rein.

Vreemdganger

Henny deed afgelopen jaren links en rechts al een boekje open over het overspel van de zanger. Hij vertelde al eerder in de Weekend dat hij had gehoord van een affaire tussen Marco en Maan de Steenwinkel, iets wat volgens de presentator niet door de beugel kon.

,,Zo zie je maar, stille wateren… Ik vind het jammer, het ideaalbeeld is weg”, vertelde Henny. ,,En teksten van zijn liedjes slaan op zijn eigen situatie, zoals Dromen Zijn Bedrog. Marco gaat de geschiedenis in als een hartstikke goede zanger, maar wel een vreemdganger.”

Meer DenD