Heupwiegende Alexandra van Huffelen uit haar dak met Curaçaose premier

Alexandra van Huffelen danst met premier Gilmar.|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Opzwepende dushi-klanken onder de Caribische sterrenhemel zetten de dansende staatssecretaris Alexandra van Huffelen in vuur en vlam. De bewindsvrouw, verantwoordelijk voor Antilliaanse Zaken, was niet meer te houden toen ze in een kort jurkje, wiegend en met beide handen op haar heupen, haar moves maakte met notabene de premier van Curaçao, Gilmar Pisas.

De D66’ster gaat helemaal uit haar dak als ze haar indrukwekkende danskunsten opvoert tegenover de man met wie ze normaal aan de onderhandelingstafel hoort te zitten. De beelden spreken voor zich. Daaruit blijkt dat Van Huffelen, die ook al eerder gekscherend ‘Van Huppelen’ is genoemd, omdat ze de afgelopen week tijdens de koninklijke reis langs de Nederlandse Cariben al eerder was opgevallen door haar dansjes.

Hoog danstempo van staatssecretaris

Op de video-beelden is te zien dat de 52-jarige minister-president Pisas (met witte baard en bril) niet weet wat hem overkomt als hij Van Huffelen vol danspassie zo te keer ziet gaan. Van Huffelen doet enorm haar best, gooit het danstempo omhoog om vervolgens afscheid te nemen van de verbouwereerde politicus. Ze wijst naar rechts ten teken dat ze moet vertrekken.

Voordat Van Huffelen de dansvloer verlaat, draait ze nog een keer om, gooit haar hoofd op het ritme van de muziek naar achteren en sluit aan in de rij wachtenden.

Verbeteren van de verhoudingen?

Blijkbaar doet Van Huffelen, in het gevolg van de Oranjes, er alles aan om de verhoudingen met de overzeese bestuurders te verbeteren. Dat leidde afgelopen week ook al tot een aantal pijnlijke momenten. Van Huffelen was namelijk al eerder op de dansvloer te vinden, tussen koning Willem-Alexander, Máxima en prinses Amalia. Ook haar uitbundige outfits vallen op, terwijl meereizende politici weten dat voor hen slechts een rol op de achtergrond is weggelegd. Alle aandacht is er dan voor de leden van het koninklijk huis.

Hoewel de vrolijkheid ombegrensd lijkt, heeft Van Huffelen harde noten te kraken op de eilanden. Het kabinet van haar danspartner Gilmar loopt op eieren in talloze kwesties, waarbij vooral de financiële problemen de boventoon voeren.

Dansen, dansen, dansen… (op de vulkaan)

https://twitter.com/Gijshart/status/1621925307774128128

Cubaans dansen

Voordat Alexandra van Huffelen staatssecretaris werd, was ze o.a. directeur van het Gemeente Vervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam en toen kennelijk ook al liefhebster van dansen. Het GVB ondersteunde toen een in Cubaans dansproject in Amsterdam-Zuidoost:

Tags

ALEXANDRA VAN HUFFELEND66GILMAR PISAS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck