Hevige kritiek op Harry en Meghan na foto’s

Harry en Meghan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Nieuwe foto’s van Harry en Meghan levert het paar een storm van kritiek op. De Sussexes lieten de foto’s zelf verspreiden, maar die leverde hen niet de lof op waarop zij hadden gehoopt. ,,Kennen ze dan helemaal geen schaamte?” klinkt de kritiek…

Het echtpaar liet foto’s verspreiden van hun bezoek aan een begraafplaats in Los Angeles. Zij herdenken ‘geheel privé’ de Britse ‘Remembrance Sunday’, een herdenkingsdag waarop stilgestaan wordt bij slachtoffers van de wereldoorlogen en de conflicten die daarop volgden. Op de foto’s is te zien hoe Harry en Meghan zelf geplukte bloemen neerleggen bij de graven van Canadese en Australische militairs.

Kritiek

Waarom levert dit tafereel hun zo veel kritiek op? Het bezoek bleek minder privé en ingetogen dan Harry en Meghan deden lijken. Zij namen hun pr-team mee én waren speciaal gekleed voor de gelegenheid. Commentatoren en Britse media noemen de actie van Harry en Meghan een publiciteitsstunt. ,,Wat een geluk dat er toevallig een fotograaf was om dit diep persoonlijke moment vast te leggen”, brieste commentator Dan Wooten.

Brits journalist (en zelfverklaard Meghan-hater) Piers Morgan sprak van schande. ,,Mijn hemel, ze maken zelfs van Remembrance Sunday een publiciteitsstunt. Kennen ze dan helemaal geen schaamte?”. Ook Richard Palmer zette zijn vraagtekens bij het ‘nobele’ bezoek. ,,Waarom neem je een eigen fotograaf mee voor een privéherdenking? En is er niet zoiets als vrijheid van pers? Ze willen geheel de controle houden.”

Tags

BRITSE ROYALSHARRY EN MEGHANKRITIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck