HHB-Janny op enorm streng dieet

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

André van Duin had zijn “dikke” grapjes altijd wel klaarstaan voor Heel Holland Bakt koningin Janny van der Heijden. Maar dat is nu verleden tijd want de 64-jarige culinair publiciste is maar liefst 11 kilo afgevallen!

Klaar mee

,,Ieder jaar met Heel Holland Bakt komen er een paar kilo bij” vertelt Janny van der Heijden tijdens een interview aan De Telegraaf. Een streng dieet dus voor HHB-jurylid. „Ik was er klaar mee” zei ze in het interview. Een doorn in het oog was haar overgewicht volgens Janny zelf.

Afval tips van Janny

Heel veel groenten, zo min mogelijk suiker en voornamelijk magere vis, mager vlees is haar nieuwe eetpatroon. Samen met het ochtend ritueel van een ontbijtje met havermout, aangemaakt met water. ,,Als je er een beetje kaneel in doet, is dat helemaal niet erg.” vertelt ze aan De Telegraaf verslaggever. Voor gezonde eiwitten voegt Janny ook soms twee gekookte eieren toe aan haar ontbijt. ,,Geen yoghurt, want daar kan ik niet zo goed tegen.” En van appels krijgt ze honger dus die vermijdt ze het liefst ook.

Moeite om op gewicht te blijven

De pontjes vlogen er zeker niet makkelijk vanaf. Volgens van der Heijden is het lijnen niet per se de uitdaging, maar op gewicht blijven wel. Haar tip is om vooral op je voeding te letten voordat je een bourgondische beloning hebt verdiend en de volgende dag gelijk weer het dieet op te pakken.

,,Verleidingen?” wordt er gevraagd in het interview waarop ze antwoordt: „Die zijn er ook natuurlijk. Nee moeten zeggen is best saai. Ik geef toe dat ik best heb vermeden naar partijen te gaan.”

Heel Holland Bakt seizoen 7

Het zevende seizoen van Heel Holland Bakt komt er alweer aan en er hebben zich nog nooit zo veel kandidaten opgegeven. Maar liefst 800 deelnemers willen de strijd aangaan waarbij de laatste tien weer in de tent op een landgoed in Maasbergen al hun bakkunsten mogen vertonen. En Janny zal het bakseizoen ingaan met een maatje minder dit keer!

Tags

AFVALLENDIEETHEEL HOLLAND BAKTJANNY VAN DER HEIJDENTV-PROGRAMMAVOEDING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck