Hier start Max Verstappen morgen…

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Het spektakel dat de Formule 1 heet is vandaag verdergegaan. Max Verstappen en Lewis Hamilton beslissen morgen in een titanenstrijd wie de Formule 1 dit jaar als wereldkampioen mag afsluiten. Hier start Max Verstappen morgen…

Het was voorafgaand aan de kwalificaties voor de Formule 1 (F1) spannend vandaag. Max Verstappen en Lewis Hamilton gaan morgen de strijd in de laatste Grand Prix van het seizoen van de Formule 1 in Abu Dhabi. Max Verstappen mag vooraan starten. Lewis Hamilton heeft de tweede plek bemachtigd. De derde plek gaat naar Lando Norris van McLaren. De teamgenoten van Max Verstappen en Lewis Hamilton starten respectievelijk op de vierde en zesde plaats.

Nek-aan-nek

Morgen om 14.00 uur barst de strijd los op het Yas Marina Circuit. Max Verstappen en Lewis Hamilton gaan nek-aan-nek in het algemeen klassement. Beide coureurs staan op 369,5 punten. Niemand kan de twee nog inhalen, het wordt dus écht een titanenstrijd. Verstappen kan met winst de eerste Nederlander zijn die ooit de F1 wint. Lewis Hamilton kan met winst zijn wereldkampioenschap prolongeren en bovendien het record van meeste wereldkampioenschappen pakken. Op dit moment staat hij op gelijke hoogte met Michael Schumacher.

Puntenaftrek

Tóch heeft Verstappen een kleine voorsprong. Als zowel Lewis Hamilton als Max Verstappen niet finishen, dan gaat de winst naar Verstappen omdat hij meer wedstrijden heeft gewonnen. Als Hamilton negende wordt en Verstappen tiende, maar wel de snelste raceronde heeft wint hij overigens ook. Maar de coureurs moeten oppassen. De stewards hebben aangegeven onsportief gedrag te bestraffen, en mogelijk niet te schuwen voor puntenaftrek.

Tags

ABU DHABIF1FORMULE 1GRAND PRIXLEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPENSAUDI-ARABIËWERELDKAMPIOENYAS MARINA CIRCUIT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck