‘Hier verbleef keldergezin na ontdekking’

Keldergezin
Door: Tanja Brouwer
12-11-2019

Nadat vorige maand een gezin werd gevonden in een kelder in een boerderij in Ruinerwold, werd Rob Lehmann gebeld. Hij is mede-eigenaar van bungalowpark Lanka in Ruinen. Niet veel later arriveerden daar vijf kinderen van het gezin en de vader, die destijds nog niet opgepakt was door de politie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vakantiepark

Zes kinderen en een 67-jarige man, hun vader, werden in oktober ontdekt. Meteen schreef de media volop over het bijzondere gezin, dat zou leven van een moestuin en melk van een geit. De politie zocht een adres waar het gezin tijdelijk zou kunnen verblijven en waar de media hen niet zo snel zou vinden. Om half tien ’s avonds werd Rob gebeld. Even later kwam vader daar met vijf kinderen aan. De 25-jarige jongen die was ‘ontsnapt’ en zijn verhaal deed in een lokale kroeg was er niet bij.

Het gezin verbleef er maar één nacht, vertelt Rob aan het AD. Er zou een filmpje zijn gemaakt van de vader en zijn kinderen en dus moest het gezin zo snel mogelijk vertrekken. Rob denkt nog steeds dat er geen fimpje is gemaakt. ,,Als je in een huisje op Lanka zit, kun je in principe de andere bungalows niet zien. Dan zouden er gasten in de bosjes hebben moeten zitten voor die filmpjes. We hebben privacy hoog in het vaandel staan. En als er al beeldmateriaal zou zijn, was dat inmiddels wel uitgelekt. Daar hebben mensen grof geld voor over.” Bovendien was Rob benaderd door maar één media-partij en die was snel af te wimpelen. De eigenaar benadrukt dat het gezin langer mocht blijven. ,,Zonde, want dan had het gezin gewoon op mijn park mogen blijven. Deze mensen plaats je niet makkelijk terug in de maatschappij.”

Waar het gezin naartoe is gegaan en waar de leden nu verblijven weer Rob niet.

Meer DenD