Hierom is Fred van Leer WOEDEND!

Door: Kees van der Made
26-01-2022

Fred van Leer trekt flink van leer tegen het kabinet. Hij vindt dat de versoepelingen lang niet ver genoeg gaan. ,,In Den Haag mogen ze van mij allemaal de eeuwige jeuk krijgen. En te korte armpjes. Allemaal.”

Premier Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers kwamen gisteren met goed nieuws. Zowel de horeca als de theaters en bioscopen mogen de deuren weer openen. Wel gelden daar regels voor. Zo moet er een vaste zitplaats zijn, mogen er maximaal 1.250 mensen in één ruimte samenkomen en moeten om 22.00 uur de deuren sluiten. Het lijkt goed nieuws, maar vanuit de cultuurhoek klinken bezwaren .

Break-even
Acteur Boris van der Ham: ,,Als publiek op anderhalve meter afstand moet zitten, kunnen voorstellingen maar dertig procent publiek ontvangen, terwijl zeventig procent nodig is om break-even te maken.’ Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge, initiators van Theater Kapsalon, zijn het met hem eens. Ook Fred van Leer ‘trekt van leer’ tegen het kabinet…

Tekst gaat verder onder de Tweet

Eeuwige jeuk
,,Ik kan wel janken, zo erg vind ik het. Wederom, weer al die shows naar de gedver”, aldus Van Leer in zijn Instagram Stories. Fred van Leer oogt écht verslagen: ,,Deze mensen in Den Haag mogen van mij allemaal de eeuwige jeuk krijgen. En te korte armpjes. Allemaal.” Op zijn Instagramtijdlijn plaatst hij ook een foto waar hij zijn middelvinger opsteekt. Daarbij schrijft hij: ,,Ik ga even wat voodoo-rituelen uitvoeren en zal morgen wel weer bij zinnen zijn.”

Uitverkocht
De shows van Fred van Leer waren uitverkocht en hij weet nu even niet hoe daarmee om wordt gegaan. Hij belooft dat iedereen die een kaartje kocht op de hoogte wordt gehouden.

DenD promoties