Hierom is Huub Stapel woedend

Huub Stapel
Door: Jos La Grande
19-02-2022

Acteur, zanger en presentator Huub Stapel is woedend. De 66-jarige artiest die met een onemanshow door Nederland trekt wordt geweerd uit de Stadsschouwburg van de stad Groningen. De ergernis heeft zich behoorlijk opgestapeld want er lijkt al enkele jaren een ‘culturele boycot’ gaande.

De woede van Huub Stapel, bekend van films als De Lift, maar ook van vele toneelstukken, tv-programma’s Stapel op Auto’s en Stapel in The States, geldt vooral de programmeur van de Groningse ‘cultuurtempel’. Die pruimt Stapel kennelijk niet, want de acteur komt met zijn solostuk kennelijk niet door de ballotage.

Op Facebook deelt Huub Stapel zijn ongenoegen: ,,Zou de wethouder van cultuur in Groningen weten dat de programmeur van de Stadsschouwburg, geheel op eigen initiatief en naar vooral privé smaak, kan beslissen dat mijn solo- voorstellingen nu al een paar jaar niet te zien zijn in de Schouwburg”, aldus Stapel.

De wethouder in Groningen met cultuur in zijn portefeuille is Berndt Benjamin. Hij is lid van D66.

Stapel heeft een vermoeden wat er aan de hand is. ,,Want niet artistiek genoeg. In heel Nederland speel ik in schouwburgen, behalve in Groningen. De schouwburg is er voor de héle stad, voor álle mensen, en niet alleen voor de vrienden van de programmeur. Ik ben dus woedend.”

Stapel krijgt volop bijval voor zijn actie tegen de programmeurs van de Groningse Stadsschouwburg. Wethouder Benjamin heeft nog niet gereageerd.

Meer DenD