HÍJ noemt Dave Roelvink ‘notoire onbenul’

is Dave een onbenul?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Dave Roelvink was woedend toen Volkskrant-columnist Sander Schimmelpennick destijds schreef dat hij op een drugsdealer wil lijken: ‘Met zijn ‘hagelwitte tanden, net zo nep als zijn gribusdialect’. Dave reageerde toen geïrriteerd, maar krijgt nu opnieuw een veeg uit de pan.

Columnist Sander Schimmelpennick heeft beledigen tot kunst verheven. Vrouwen, BBB-stemmers, het VI-trio. Iedereen komt aan de beurt. Zo zou de Volkskrant-columnist alleen aan Vandaag Inside hebben meegewerkt om ‘domrechtse hordes tegen te spreken en op te voeden.’ BBB-stemmers zet hij weg als ‘bovengemiddeld vaak 50plus’ en ‘laagopgeleid’.

Dildohelm
Bij Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee is Schimmelpennick niet meer welkom aan tafel. Voor de columnist reden om nog een keer uit te halen naar Van der Gijp. ‘De media hebben domheid zodanig gecultiveerd dat onze minister-president geen andere mogelijkheid ziet dan aan te schuiven bij een oud-voetballer met een dildohelm op zijn hoofd, die hem vraagt of hij weleens geneukt heeft.’
 
Thaise hoeren
De columnist heeft van kwetsen zijn beroep gemaakt. Zo waren er eerder veel boze reacties op thailandblog.nl nadat hij vrouwen die zich in bed ordinair gedragen ‘Thaise hoeren’ zou hebben genoemd. Ook heeft hij grote bezwaren tegen vrouwen die in deeltijd werken: ‘deeltijddecadentie’. En met de boeren heeft Schimmelpennick eveneens weinig op; hij noemt de huidige plattelandscultuur ‘angstaanjagend eenvormig en populistisch rechts’.

Desinformatie
Ook Dave Roelvink krijgt in Schimmelpennicks laatste column weer eens een veeg uit de pan. ‘Een notoire onbenul als Dave Roelvink mag voor de camera’s van RTL Boulevard zijn mening geven over de door extreemrechts gekaapte ‘Lentekriebels’-campagne, waarvan hij slechts met desinformatie via sociale media kennis heeft genomen. Letterlijker kan onwetendheid niet gecultiveerd worden.’

Naar ventje
Nadat Schimmelpennick hem eerder had neergezet als een ‘wannabe drugsdealer met hagelwitte tanden, net zo nep als zijn gribusdialect’, liet Dave geïrriteerd weten: ‘Wat is dat voor kwal?’ Ook vader Dries reageerde destijds verbolgen: ‘Naar ventje, die Schimmel.’ Op deze laatste ‘aanval’ hebben vader en zoon Roelvink overigens nog niet gereageerd.

Tags

DAVE ROELVINKDRIES ROELVINKJOHAN DERKSENWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck